Robert Dahlgren första från vänster och Johan Kristoffersson bredvid stänker ut segerchampagne. Bild: Ola Folkesson
Robert Dahlgren första från vänster och Johan Kristoffersson bredvid stänker ut segerchampagne. Bild: Ola Folkesson

Väskustloppets STCC-kung blev Kumlaföraren

Toppen av Västkustloppet är STCC-racen - där stack en Kumlaförare ut.

ANNONS
|

STCC:Västkustloppet

Johan Kristoffersson blev Västkustloppets STCC-kanon när Fredrik Ekblom fick punktering. Men i totalställningen är det Robert Dahlgren som skrattar högst.

Länge såg det ut som att det skulle bli Fredrik Ekblom som skulle bli kungen av Västkustloppet. I stället blev det Johan Kristoffersson som fick sätta sig på tronen, bredvid sin lille son.

– Ja vi har 200 plus ganska många resdagar i år så det är kul att de kan vara med.

– Jag är ändå nöjd såklart även om jag inte fick stå längst fram i dag från start men jag tog i så mycket jag kunde i kvalet. Men sen i racen i dag blev jag ändå bästa poängplockare och rullade i mål i alla, så det gick bra, sa Johan Kristoffersson.

ANNONS

Bästa poängplockare blev han genom en race-seger och en andraplats och med de poängen tar han sig upp på en andraplats i totalställningen. Dessvärre för Kristofersson krockar flera av de resterande loppen med rallykross-VM som han också kör i.

– Visst kan jag gräma mig över det - jag är tävlingsmänniska och vill vara med och fajtas såklart, hade jag fått vara med i alla heaten så hade det sätt annorlunda ut men samtidigt visste jag om det från början, det är som det är.

Med sex varv kvar fick ledande Fredrik Ekblom punktering och hans förstaplats i både totalställningen och loppet förvandlades till stoff. Då tog i stället Robert Dahlgren chansen. Blev tvåa och leder därmed hela poängserien med tolv poäng ner till Johan Kristoffersson och ytterligare några till Fredrik Ekblom.

– Trots en del problem i kvalet är jag glad för teamet. Vi plockade de poäng vi kunde i dag. Planen är att vinna totalen - det är därför vi är här, sa Robert Dahlgren.

ANNONS