Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helsingborgs Markus Holgersson och Varbergs målvakt Albin Svensson drabbar samman.

Värnamo tvingas kvala sig kvar

Helsingborgs och Falkenbergs återkomster till allsvenskan var redan klara sedan en tid tillbaka. Så också AFC Eskilstunas kvalchans att studsa tillbaka till högsta serien redan efter ett år. Desto mer ovisst var det i tabellens bottenskikt inför superettans 30:e och sista omgång.

Gefle och Landskrona var redan ur och Varberg i praktiken klart för negativt kval men inför de sista 90 minuterna var fem klubbar inblandade i kampen om att undvika den andra kvalplatsen för att hänga kvar i serien till nästa säsong:

Jönköpings Södra, Norrby, Frej, Gais och Värnamo. Det raffinerade? Jönköping mötte Norrby medan Frej tog sig an Värnamo.

Så mycket spänning väntade inte. Frejs tidiga 1–0 stod sig medan Jönköping och Norrby spelade 0–0. Det innebär att Värnamo får kvala tillsammans med Varberg, där de ställs mot tvåorna i de två division 1-serierna – Oskarshamn och Syrianska.

Helsingborg gjorde 3–1 på just Varberg och vann serien med fyra poäng tillgodo på Falkenberg som förlorade (0–2) hemma mot Gais.

Roligaste slutvinjetterna satte Örgryte som gjorde 4–0 på Landskrona hemma och Halmstad som knockade Öster borta med 4–1.