Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Väntan över för Alexander Karlsson – äntligen SM-guld

Han har en hel drös med silver och brons från SM, men guldet har lyst med sin frånvaro.
Tills nu.
I lördag fick Hawkhills Alexander Karlsson kliva högst upp på SM-pallen efter en rafflande avslutning där poängräkning blev avgörande.

– Det är lite svårt att greppa det än, men det sjunker väl in så småningom.

Falkenbergscyklisten Alexander Karlsson, tävlandes för Laholmsklubben Hawkhills Trialklubb, har äntligen fått den medalj han saknat.

Ett SM-guld.

För med en hel hög med både silver och brons från tidigare SM-tävlingar i trial, cykelsporten där det gäller att balansera sig över hinder utan att sätta i någon fot för att ta poäng, är Alexander Karlsson en erfaren trialcyklist som även tävlat internationellt och i VM.

– Ett SM-guld... Det känns bara bra, helt fantastiskt faktiskt, säger han.

Rafflande poängräkning

Tävlingshelgen i Arvika bjöd på blött väder under lördagens SM-tävling och gjorde tävlingen klurigare än vanligt.

– Jag missade lite i vissa sektioner och tog inte så många poäng som jag ville, säger Karlsson och fortsätter:

– Det kom en rejäl regnskur mitt under tävlingen som gjorde hindren halare och glattare. I skogssektionerna var det mycket jord och kottar som blev lösare av regnet och gjorde att man halkade omkring.

Efter sista sektionen var avslutad visade det sig att Alexander Karlsson och Tranemos Rasmus Liden hade exakt samma poäng, 530.

– Det var oerhört tajt mellan mig och Rasmus och det visade sig att vi hade kört på exakt samma poäng.Då fick domarna kolla på vem som hade flest antal fullpoängssektioner, alltså 50 poäng, och det hade vi lika många, säger Karlsson.

Domarna fick gå ännu djupare ner i resultatlistan.

– Det var oerhört spännande och när de kollade vilken av oss som hade flest 40 poängare, visade det sig att jag hade två fler, säger Karlsson.

”Sopade hem ett guld till”

Med ett färskt SM-guld väntade en ny tävling under söndagen, denna gång en deltävling i Swecup.

Och Hawkhillscyklisten fortsatte att visa fin balans och hitta smarta lösningar på tävlingens hinder.

– Det gick så bra att jag sopade hem ett guld till, myser Karlsson.

Det var första tävlingen för året för trialcyklisterna efter att både SM-veckan och världscupen blivit inställda på grund av coronapandemin.

– Men jag har inte hindrats i min träning på grund av pandemin utan har kunnat köra på som vanligt. Jag vet att flera av trialcyklisterna har haft problem med motivationen, men det har inte jag, säger Karlsson som planerar för ett nytt guld i slutet av september när Swecup avgörs i Tranemo.

Lär mer om Falkenbergs FF här