Växjös svit mot Malmö fortsätter.

Växjös revansch på Malmö fortsätter

Våren 2017 skapade Malmö eko i hockeysverige genom att slå ut seriesegraren Växjö i SM-kvartsfinalen. Men smålänningarna har fått, och fortsätter att ta, revansch. 1–0 i lagens första möte för säsongen innebär att Växjö nu har åtta raka segrar i tävlingsmatcher mot Malmö.

|

Linus Fröberg är en av få målfarliga spelare i Växjö så här långt i höst. Powerplaymålet, som kom efter ett välriktat direktskott efter en fin sidledspassning signerad Austin Ortega, drygt halvvägs in i första perioden betydde Fröbergs andra mål och skön ledning för Växjö efter såväl jämna som kvalitétsfyllda inledande 20 minuter.

Hög kvalitet

Båda lagen fortsatte att bjuda på hög kvalitet i mycket av det som de företog sig och känslorna i matchen tilltog i styrka. Powerplayspelet var stundtals charmant åt båda håll men de två målvakterna, Viktor Fasth respektive Cristopher Nihlstorp, radade upp goda ingripanden. Martin Lundbergs nickmål hade varit ursnyggt om det handlat om en fotbollsmatch men nu fick Växjöbacken finna sig i att hans huvudspel blev bortdömt.

Malmö fick inleda den tredje perioden i spel fem mot tre i hela 1.39 och bättre möjlighet till kvittering är svår att tänka sig. Men Växjöförsvaret täckte det ena skottet efter det andra och lyckades freda sin målbur.

Knappt sju minuter in i perioden blev ännu ett Växjömål bortdömt efter videogranskning, den här gången efter att laget gått hårt åt målvakten Nihlstorp innan man tryckte in pucken.

Andra nollan för Fasth

I två raka SHL-matcher har målvakten Viktor Fasth sett till att hans lagkamrater bara behövt göra ett mål för att det ska räcka till full poäng och för första gången den här säsongen har förra årets suverän Växjö skapat en svit av vunna tävlingsmatcher. CHL-matchen mot Cardiff inkluderad bär regerande mästarlaget nu en ryggsäck innehållande tre raka fullpoängare.