Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelica Bengtsson (th) tröstar Michaela Meijer efter stavhoppskvalet under friidrotts-VM i Londons Olympiastadion.

Utslagen Meijer i tårar – Bengtsson till final

Michaela Meijer satte svenskt rekord inför VM. Men i London rev hon ut sig på 4,35 i kvalet. Angelica Bengtsson är enda svenska vidare till stavhoppsfinalen.

Michaela Meijer stod över ingångshöjden 4,20 och gick in på 4,35 i stavhoppskvalet. Men tre missade hopp innebar att VM slutade i tårar för svenskan, som därmed är utslagen.

- Första försöket var inget bra hopp, men de andra två... det fanns egentligen inget där som pekade på att hon inte skulle klara det, säger tränaren Gustaf Hultgren till TV4.

Varför det gick snett har Hultgren svårt att svara på.

"Ganska oförståeligt"

- De sista fyra tävlingarna har vi haft samma stav och ungefär samma ansats. Hon har löst det i alla fyra tävlingarna, men i dag gick det inte.

- I det här läget är det även för mig, som stavtränare, ganska oförståeligt att det blev just såna hopp. Hade hon rivit ut sig på andra sätt hade jag kanske köpt det.

Meijer fixade VM-biljetten med att sätta svenskt rekord vid Världsungdomsspelen i Göteborg i början av juli. Hoppet på 4,71 var en centimeter högre än förra rekordinnehavaren, Angelica Bengtsson, hoppat.

- Det här tar mycket hårdare på henne, för det här var första mästerskapet hon var redo att konkurrera. Hon har alltid haft en ganska hög potential men nivån har varit 4,50-4,60. Det här året har hon mer i sig, absolut upp mot 4,80.

Bengtsson enda svenska kvar

Lisa Gunnarsson är också utslagen. 17-åringen klarade 4,20 i tredje försöket och flög över 4,35 i första. 4,50 blev dock för svårt för Gunnarsson.

Angelica Bengtsson klarade 4,20, 4,35 och 4,50 utan rivningar. 4,55 stötte hon på problem men klarade i sista försöket.

Bengtssons 4,55 räckte för att ta en av de tolv finalplatserna och hon behövde inte klara kvalgränsen på 4,60.