Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s förbundskapten Jill Ellis pratade om vikten av återhämtning inför åttondelsfinalen mot Spanien. Arkivbild.

USA om "orättvisa" schemat: Kan inte påverka

Kortare vila och väntad värmebölja. Det är inget som kommer sakta ner USA i åttondelsfinalen mot Spanien, menar förbundskaptenen Jill Ellis.

USA kliver in i slutspelet som turneringens mest dominanta lag. Den regerande världsmästaren och förhandsfavoriten tog sig igenom gruppspelet med tre raka segrar och målskillnaden 18–0 – nytt VM-rekord, enligt ESPN – och är stor favorit inför måndagens möte på Stade Auguste-Delaune i franska Reims.

Men för att ta sig till kvartsfinal måste USA bemästra både Spanien och schemamässiga nackdelar.

Medan USA mötte Sverige i sista gruppspelsmatchen i torsdags, kommer Spanien till matchen med en veckas vila i benen sedan matchen mot Kina i måndags.

"Väldigt vana"

Men den skillnaden är inget som amerikanska förbundskaptenen Jill Ellis hänger upp sig på.

- Vi är väldigt vana vid en tredagarsrytm. Så har vi haft det i vissa turneringar, särskilt för att vi ska ha en konsekvent rytm i det vi gör. Och vi kan uppenbarligen inte kontrollera hur våra motståndare har det, säger Ellis på en presskonferens.

Samtidigt pratas det om det varma vädret i Frankrike. Enligt ESPN väntas det bli runt 32 grader före avspark i Reims på måndag, i så fall den varmaste noteringen USA har upplevt i landet hittills.

- Det är inget jag har lagt fokus på. För oss handlade det om att påbörja återhämtningen samma kväll som vi mötte Sverige. Jag sade till spelarna att det viktigaste just nu kommer vara återhämtning, att fylla på och att vara noga med detaljerna. Jag tycker att våra spelare är fantastiska på det, de vet att nästa match börjar så fort den andra är över, säger Jill Ellis.

Grönt ljus för Morgan

När det gäller superstjärnan Alex Morgan, som klev av i halvtid efter en smäll mot Sverige, kom förbundskaptenen med lugnande besked.

- Hon är okej, säger Ellis, som gav samma besked om Julie Ertz, som vilades mot Sverige med en skadekänning.

Vinnaren mellan USA och Spanien ställs mot Frankrike eller Brasilien i kvartsfinalen.