Joakim Kjellbom och hans Dolphins har kvitterat SM-finalserien mot Luleå.
Joakim Kjellbom och hans Dolphins har kvitterat SM-finalserien mot Luleå.

Urstark fjärdequarter kvitterade finalen

SM-final fyra blev jämnare och mer spännande än den förra. Finalserien också. Norrköping Dolphins har kvitterat till 2–2 i matcher efter en urstark avslutning.

ANNONS
|

Efter att ha förlorat med förkrossande 54–88 borta i Luleå så hade Norrköping Dolphins chansen att revanschera sig, och åter utjämna finalserien i basket, på hemmaplan.

Och publiken i Stadium arena fick se ett orangeklätt hemmalag som gjorde klart mer match av det hela än vad de gjort senast uppe i norr.

Länge såg det dock inte så säkert ut att det skulle bli hemmaseger i fjärde finalmatchen i rad.

Lagen byttes om i poängprotokollet hela vägen till den fjärde quartern, där de gick in med jämnt skägg. Väl där satte Dolphins in rycket. Medan reslige veteranen Joakim Kjellbom blockade det mesta som kom i hans väg så stod hemmalaget för 13 raka poäng, vilket innebar att man gick från underläge 57–60 till 70–60 med knappt två minuter kvar.

ANNONS

Att Luleås fixstjärna Brandon Rozzell blev utfoulad med fem fouls gjorde inte saken bättre för gästerna. Slutperioden slutade 27–12, och Dolphins vann matchen med 80–65.

- Det är en kollaps i försvaret. Att de gör 27 poäng i en quarter är otänkbart. Det är för dåligt, säger Luleås Anton Saks, tidigare i Dolphins, i TV-intervjun på nt.se.

Eugene Harris (17) var bästa poängplockare i hemmalaget. Adam Rönnqvist (18) satte flest poäng i bortalaget.

Match fem spelas på måndag i Luleå.

TT

ANNONS