Upptaktsträffen och Hamrén till Varberg

Falkenbergs FF, Halmstads BK och Varbergs Bois FC behöver inte åka långt för årets upptaktsträff i Superettan. – Det finns andra orter som är jätteintresserade, men Varberg är förstaalternativet, säger Jonas Nystedt, informationschef på Svenska fotbollförbundet.

ANNONS
|

Mediaträffen, som samlar Superettans tränare och en del spelare, planeras att läggas på Comwell Varbergs kurort i början av april.

– Det är riktigt. Eftersom det är nio lag från västra delen av Sverige tittar vi på Varberg och Kurorten för Superettans upptaktsträff, bekräftar Nystedt.

I början av nästa vecka kommer en delegation ner till hotellet för att inspektera lokalerna där lag som Lazio, Barcelona, Inter och nu senast Portugals landslag laddat upp på träningsläger. Aldrig tidigare har en nykomling i Superettan fått chansen till arrangemanget.

– Mig veterligen har det aldrig aldrig hänt.

Är det geografiska läget som blir avgörande?

ANNONS

– En kombination. Klubbarna ska ju kunna ta sig dit hyggligt demokratiskt. Samtidigt har flera lag spelat väldigt länge i Superettan och tar det här för givet, medan man i Varberg känner stor glädje. Därför känns det bra om vi kan lägga träffen där, säger Jonas Nystedt som var i kontakt med både Marknad Varberg och fotbollsklubben Varbergs Bois FC.

Ett av kraven är att tillhållahanda en lokal för 150 personer.

– Jag vet att de ska komma hit och besikta lokalarna, men det ska nog inte vara några problem. Kurorten har ju otroliga möjligheter där. Klart vi är jätteintresserade av ett stort event. Och halva seriens lag kan ju ta tåget hit , säger Bois ordförande Conny Almsenius.

Mediaträffen får även finbesök lovar Jonas Nystedt.

– Eftersom det är EM-år tänker vi ta dit landslagsledningen med Erik Hamrén och Marcus Allbäck också.

Träffen hålls antingen måndagen den 2:a eller tisdagen den 3:e april.

ANNONS