En Umeåspelare är smittad av coronaviruset och missar kvällens match mot Eskilstuna. Arkivbild.
En Umeåspelare är smittad av coronaviruset och missar kvällens match mot Eskilstuna. Arkivbild. Bild: Magnus Andersson/TT

Umeåspelare coronasmittad – missar match

En spelare i damallsvenska nykomlingen Umeå har smittats med coronaviruset. Beskedet kom bara några timmar före kvällens match mot Eskilstuna.

ANNONS

”Jag kan bekräfta det”, skriver Umeåtränaren Robert Bergström i ett sms till Expressen.

I ett pressmeddelande berättar Umeå IK att spelaren haft lindriga symptom och att beskedet om det positiva testsvaret kom på tisdagskvällen.

Smittspårning genomförs och personer som kan ha varit i kontakt med den smittade har informerats, skriver klubben.

"Mitt i allt detta känns det ändå bra att vi noggrant och skyndsamt följt Svenska fotbollförbundets protokoll om hur träningar och matcher ska genomföras. Det gäller bland annat det så kallade självskattningsformulär som varje spelare, ledare och funktionär ska fylla i och rapportera inför varje match", säger ordföranden Krister Ruth.

ANNONS

"Vi håller nu alla tummar för att vår spelare snart ska bli frisk igen och att vi trots utmaningarna kan bärga tre poäng i kvällens match."

Motståndarlaget Eskilstuna har varit informerade hela vägen.

– Det är inga konstigheter, det är ingen dramatik. Vi har ett protokoll och folk kan bli smittade, och då har vi ett sätt att hantera det. Vi genomför matchen med stöd av det protokollet, säger tränaren Magnus Karlsson till Expressen.

ANNONS