Tysklands och Rosengårds Anja Mittag, till höger, assisterade till ett av målen i 3–1-segern hemma mot Brasilien i EM-genrepet. Arkivbild.

Tyskland överlägset Martalöst Brasilien

Tyskland har skickat en varningssignal inför EM-premiären mot Sverige om två veckor. Den regerande EM- och OS-mästaren besegrade Brasilien, utan storstjärnan Marta, med 3–1 vid sitt EM-genrep på hemmaplan.

|

Tyskland – som inför årets EM i Nederländerna vunnit de sex senaste Europamästerskapen – tog ledningen med 1–0 efter en halvtimmes spel genom Essen-yttern Linda Dallman, inför 5469 åskådare på Hardtwaltstadion i Sandhausen.

I den andra halvleken gjorde båda lagen flera byten. Bland annat så byttes tyska Rosengårdsstjärnan Anja Mittag in direkt, och spelade fram till anfallskollegan Hasret Kayikcis 2–1-mål i den 65:e matchminuten. Detta efter att Brasiliens anfallare Ludmila kvitterat till 1–1 i början av halvleken.

Tysklands Dallman assisterade till inbytte Bayern München-försvararen Leonie Maiers avslutande 3–1-mål i 78:e minuten.

Brasiliens storstjärna Marta, som sedan i våras även är svensk medborgare efter flera år i Sverige och allsvenskan, spelar numer i Orlando Pride i USA. Pågående ligaspel med sitt klubblag gjorde att 31-åringen inte var uttagbar till träningsmatchen.

På lördag spelar förbundskapten Pia Sundhages Sverige EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg. Tyskland och Sverige möts EM-premiären i Breda den 17 juli, en repris på OS-finalen i Rio de Janeiro i fjol då Sverige förlorade med 1–2.