Dzsenifer Marozsán träffar medierna inför matchen mot Sverige på Friends arena.
Dzsenifer Marozsán träffar medierna inför matchen mot Sverige på Friends arena.

Tyska stjärnan om rekordpubliken: "Häftigt"

De tyska spelarna har fina minnen från Friends arena där de slog Norge i EM-finalen 2013 inför 40 000. Nu är de tillbaka och ska spela inför 30 000 – hemmarekord för det svenska landslaget.

ANNONS
|

Dzsenifer Marozsán har precis tränat med det tyska landslaget inför träningsmatchen mot Sverige på Friends arena.

- Det är skönt att vara här igen, det är lite "déjà vu", säger Lyon-stjärnan.

- Det är många fantastiska minnen, det är en vacker arena, jag är verkligen glad att vara här.

ANNONS

Att det svenska damlandslaget gör sin första match på herrlagets nationalarena och att det dessutom sker inför svensk rekordpublik gläder de tyska spelarna.

- Det är häftigt, jag hoppas att det ska hända i Tyskland med, det är viktigt för damfotbollen och jag hoppas att flera länder ska följa efter. Jag har inte spelat inför så mycket folk så många gånger, och jag kommer verkligen att njuta av matchen, säger Marozsán.

"Väldigt viktig"

Efter EM-besvikelsen 2017 (utslagna i kvartsfinal mot Danmark) är pressen stor på det tidigare så framgångsrika landslaget. Men laget genomgår en generationsväxling och har även en ny förbundskapten i Martina Voss-Tecklenburg, tidigare tränare för det schweiziska damlandslaget, och det är ett relativt oprövat landslag som ställer upp på Friends.

- Det är stora förändringar och inte så mycket tid, men vi är på god väg. Vi jobbar hårt för att spela ihop oss till VM, säger Marozsán.

ANNONS

TT: Hur viktig är den här matchen för Tyskland?

- Den är väldigt viktig, Sverige är ett bra lag. Vi känner till dem väldigt bra, det kommer att bli tufft och vi måste göra en bra match från minut ett för att slå dem, säger hon och fortsätter:

- De har väldigt många snabba offensiva spelare och är fysiskt starka, det är typiskt svenskt och vi vet exakt vad som väntar oss.

"Bra test"

Alexandra Popp, en annan av de mer rutinerade spelarna och ny kapten i landslaget, pratar också om att mycket är nytt i "den tyska maskinen".

- Vi är ett väldigt ungt lag, men med mycket individuella kvalitéer och när vi kan få ihop alla dessa till ett lag är vi väldigt starka. Jag hoppas att vi ska få ihop det till mästerskapet, säger Popp.

ANNONS

Hon säger att Tyskland vill vara spelförande under lördagen på Friends arena.

- Att möta Sverige är ett bra test för oss inför VM.

TT

ANNONS