Tvåmålsskytten laddar om för Schweiz

Han sköt två mål i 4–1-segern över Kazakstan – nu laddar backen Rasmus Sandin om för Schweiz i JVM-kvartsfinalen.

ANNONS
|

Genrepet inför kvartsfinalen var kanske ingen höjdare.

Det blev ändå speciellt då ett sjukdomshärjat svenskt lag bara hade 15 friska utespelare, varav endast fem backar.

Sandin fick spela 25.05, mest i det svenska laget.

- Det känns ändå lugnt, det är bara att ta hand om kroppen och se fram emot nästa match, sade han.

Skakade topplagen

Schweiz slutade fyra i den andra gruppen som spelades i Vancouver, men skakade alla tre topplagen. Tjeckien vann först i förlängning, Kanada vann med knappa 3–2 och mot Ryssland hade schweizarna en 2–0-ledning men tappade till 4–7. Enda segern kom mot Danmark, 4–0.

ANNONS

Sverige vann alla sina fyra gruppspelsmatcher för tolfte året i rad.

- Jag har bara sett några minuter av dem, men jag har tittat på deras laguppställning och de har några bra spetsspelare, säger han.

TT: Vad blir viktigt för er?

- Det gäller att spela hårt. De här misstagen att vi tappar pucken på linjerna och sådana saker måste vi få bort. Vi måste få ned puckarna lite djupare och spela mer rakt och rejält, tyckte han.

Äntligen målskytt

Sandin sköt två mål och spelade fram till ett mot Kazakstan.

- Det var skönt. Jag har haft lite lägen i föregående matcher och inte gjort mål, så det var skönt att det kom nu, sade backen som har gjort fyra poäng hittills, två mål och två assist.

ANNONS

Förbundskapten Tomas Montén valde att vila Samuel Ersson och låta Olle Eriksson Ek spela för att ha två målvakter i gång inför slutspelet.

Montén har stor respekt för Schweiz.

- Det är ett av de lagen som har imponerat i den andra gruppen. Jag tyckte de var bättre än tjeckerna och de var jättenära att kvittera mot Kanada. Det är en motståndare som vill spela med mycket fart och har en bra förstakedja. Vi måste göra vår bästa match hittills i VM om vi ska slå dem.

Victoria, TT:s utsände

ANNONS