Olly Lycksell var en av Linköpings målskyttar mot Timrå. Arkivbild.

Två snabba mål när Linköping bröt sviten

|

Fem raka förluster och ett desperat läge i striden om de sista slutspelplatserna. Nej, Linköpings back Alexander Karlsson kunde knappast hittat ett bättre tillfälle att göra sitt första SHL-mål.

Det var Timrå som tog ledningen i den första perioden, men fick se bortalaget kvittera till 1–1 mindre än två minuter senare genom forwarden Olle Lycksell. Bara 42 sekunder senare var det den 20-årige Karlsson som slog till med det matchvinnande 2–1-målet.

- Inte varje dag man gör mål. Jag kan inte beskriva känslan, det är jätteroligt. Ibland händer det, säger Alexander Karlsson till C More och betonar hur viktig trepoängaren var:

- Det betyder allt. Vi måste börja vinna om vi ska nå slutspelsplats.

James Wright fixade slutresultatet 3–1 i öppen bur. Då Brynäs förlorade sin match tog Linköping klivet upp på den sista slutspelplatsen igen. Timrå, däremot, verkar fastspikat i botten.

- Får vi bara vinna kommer det lossna lite mer, säger tränaren Fredrik Andersson.