New Jerseys Jesper Bratt stod för ett mål och en assist i matchen mot Columbus.

Två mål av Gustav Nyquist

Detroits Gustav Nyquist gjorde två mål och en assist när laget besegrade Winnipeg med 5–1 i NHL-ishockeyn.

|

Detroit hade sju förluster i bagaget när de tog emot Winnipeg på hemmaplan.

Gustav Nyquist värmde upp med att passa fram till Justin Abdelkader, som inledde matchens målskytte, innan han själv drygade ut Detroits ledning till 2–0 i den första perioden. Niklas Kronwall noterades för assist.

Nyquist andra fullträff kom i den tredje perioden, sedan Jonathan Ericsson spelat fram pucken. När sedan ytterligare två puckar gick in bakom Connor Hellebuyck i Winnipeg-målet kunde hemmapubliken fira den efterlängtade segern.

- Jämfört med förra matchen, gjorde vi mycket färre misstag. Till och med när de sköt så höll vi dem på avstånd. Vi gjorde inte det den senaste matchen, säger Nyquist efter matchen till NHL:s sajt.

Mål av Bratt

Succén fortsätter för rookien Jesper Bratt, som gjorde ett mål och en assist när hans New Jersey besegrade Columbus med 4–1 i NHL-ishockeyn. Segern innebär att New Jersey nu leder Metropolitan division.

Det stod 1–1 i den andra perioden när Taylor Hall såg till att bortalaget gick upp i ledning, framspelad av Bratt. New Jersey drygade ut ledningen till 3–1 före periodvilan genom Stefan Noesen.

Sedan var det Halls tur att passa fram till Bratt, som snyggt fastställde matchens slutresultat i mitten av den tredje perioden. Målet var Bratts nionde för säsongen.

Assist av Johansson

Även en annan New Jersey-svensk plockade poäng i matchen. Marcus Johansson noterades för en assist när Travis Zajac inledde målskyttet i matchen i den första perioden.

Cory Schneider i New Jersey-målet gjorde 41 räddningar, och blev utsedd till en av matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt. Matchen var hans 100:e vinst i NHL-klubben.

New Jersey, som låg på en delad andraplats med New York Islanders i divisionen, gick om Columbus och leder nu. Islanders förlorade mot Tampa med 2–6.

Columbus förlorade sin andra raka match, och deras fem matcher långa vinstsvit på hemmaplan fick ett slut i mötet med New Jersey.

Lundqvist sjuk

Ondrej Pavelec ersatte Henrik Lundqvist i New York Rangers mål i mötet med Pittsburgh, sedan Lundqvist fått influensa.

Pavelec glänste i målet och gjorde 41 räddningar i matchen som slutade 4–3.

Rangers Jesper Fast kvitterade till 2–2 i mitten av den andra perioden, framspelad av Brady Skjei.

Pittsburghs Patric Hörnqvist kvitterade till 3–3 i numerärt överläge i början av den tredje perioden. Hörnqvist har gjort mål i sina fyra senaste matcher, sammanlagt elva mål den här säsongen. Han noterades också för en assist i matchen. Hörnqvist blev trots förlusten utsedd till en av matchens bästa spelare.

Pavel Buchnevich gjorde det avgörande målet och fixade Rangers sjätte vinst under lagets sju senaste matcher.