Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Krister Andersson
Bild: Krister Andersson

Tvååkers IF förlängde sin svit –besegrade Falkenbergs FF

Tvååkers IF slog Falkenbergs FF.
Därmed gick laget obesegrat genom försäsongen.

Det var en jämn match mellan två Hallandslag.

Falkenbergs FF hade mest bollinnehav under matchen, men Tvååker skapade minst lika många lägen. När domaren blåste av för halvtid stod det 0-0, men då hade Tvååkers Rasmus Andersson haft två gyllene chanser.

Inledningen av den andra halvleken var lika jämn som den första. Men tidigt i matchens andra akt gick Rasmus Andersson omkull i Falkenbergs straffområde och domaren blåste för straff. Det var Andersson som förvaltade straffen och den satt lågt intill FFF-målvakten Viktor Norings högra hörn.

När det återstod 20 minuter pressade Falkenbergs FF på offensivt för att försöka få till en kvittering, men Tvååker var stabilt i försvaret och matchen slutade 1-0 till hemmalaget på Övrevi.

Därmed förblev Tvååker obesegrat under försäsongen. Nästa match är seriepremiären mot Torn den 2 april.

– Vi har en väldigt bra spelargrupp som jobbar väldigt hårt. Sedan är det fortfarande bara träningsmatcher. Det ska göras i serien också, säger Pierre Krantz, tränare för Tvååkers IF, om lagets svit.

Vad säger du om matchen?

– Väldigt högt tempo, ett tempo som vi inte är riktigt vana vid utifrån dem andra träningsmatcherna. Jag är mest imponerad över att vi löser det tempot i 70 minuter, säger Pierre.

Under matchens gång blev det flera gula kort till båda lagen.

– Det är ju lite mer än en vanlig träningsmatch, eftersom det blir ett Hallandsderby där vi möter en storebror. Då är det klart att vi vill markera oss, säger Krantz.

Läs mer: Back av med hjärnskakning när FFF föll

Lär mer om Falkenbergs FF här