Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Sana, i mitten, missar resten av säsongen med Häcken efter att ha åkt på en knäskada. Arkivbild.
Tobias Sana, i mitten, missar resten av säsongen med Häcken efter att ha åkt på en knäskada. Arkivbild. Bild: Patric Söderström/TT

Tungt slag för Häcken – Sana borta säsongen ut

SM-guldjagande Häcken har fått ett tungt besked inför den allsvenska slutstriden.
Anfallaren Tobias Sana är knäskadad och missar resten av säsongen.

BK Häcken är tvåa i fotbollsallsvenskan, en poäng bakom Djurgården, med sju omgångar kvar. Men jakten på klubbens första SM-guld fick sig en törn på fredagen, i och med beskedet att Tobias Sana åkt på en allvarlig knäskada.

"Nu missar jag guldstriden den här säsongen, men jag kommer att följa laget från sidan och vara med i guldstriden nästa säsong", säger Sana till klubbens hemsida.

Sana, som värvades i somras, skadade knäet under en träning tidigare i veckan. Skadan är såpass allvarlig att 33-åringen tvingas till operation.

"Det är tråkigt att jag åkte på skadan just nu när det hände. Jag känner att jag har kommit in bra i laget, både socialt och på planen. Som tur är så finns det många bra spelare i laget. Nu jobbar jag för att komma tillbaka ännu starkare, och ännu bättre, till 2023", säger Sana.

Häckens sportchef Martin Ericsson lider med både laget och Sana – som gjort ett mål på sju matcher sedan ankomsten till klubben – men tror samtidigt att bredden på truppen är tillräcklig för att täcka upp.

"Det är alltid tråkigt med långtidsskador, och extra tråkigt för Tobias som startat så starkt hos oss och nu missar slutspurten av allsvenskan. Tobias skada är olycklig men vi känner oss ändå trygga i att vi har en god konkurrens på plats för resterande delen av säsongen", säger Ericsson.