Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilson Kipsang efter målgången som tvåa i New York Marathon förra året. Den kenyanska stjärnan är i Göteborg, men kommer inte att springa Göteborgsvarvet på lördagen.

Tunga återbud för Göteborgsvarvet

Två heta namn tvingas avstå från start i Göteborgsvarvet på lördagen. Kenyanske stjärnan Wilson Kipsang är dock på plats och bli starter i stället. I damklassen saknas VM-hinderlöparen Maria Larsson.

Wilson Kipsang är den största stjärna som är anmäld till årets Göteborgsvarvet. Han har dock varit sjuk, och känner sig inte i form för att tävla. Men Kipsang ska ändå delta i arrangemanget. Han blir starter för halvmaran med omkring 60 000 anmälda löpare.

En ny merit för den 36-årige kenyanen, som är ensam om att ha vunnit maratonloppen i såväl Berlin, London som New York.

Med Wilson Kipsang vid sidan går favoritrollen i herrklassen till hans landsman Richard Mengich, som har banrekordet från 2016 men tvingades bryta förra året.

Även i damklassen har ett spännande namn lämnat återbud.

- Maria Larsson har ljumskproblem och kan inte starta, säger Per Crona i tävlingsledningen till TT.

Örgrytes VM-hinderlöpare har fina meriter från Lidingöloppet, och sågs som främsta utmanare till Isabellah Andersson om SM-titeln.

Bland favoriterna i damklassen nämner Crona den 16-åriga etiopiskan Meseret Belete Tola, som anses vara en stor talang. En intressant start, lite bakom favoriterna, gör också skidåkaren Hanna Falk.