Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková.

Tung dag för tyska favoriter i US Open

Hon vann Wimbledon tidigare i år. Men i US Open blev det respass redan i tredje omgången för Angelique Kerber. Dessutom blev Alexander Zverev utslagen på herrsidan, i det fallet av en annan tysk.

ANNONS
|

De tyska stjärnorna Kerber och Zverev var båda fjärdeseedade i US Open, och rankade fyra i världen av WTA respektive ATP. Nu blev de utslagna av Dominika Cibulková, Slovakien, respektive Philipp Kohlschreiber, Tyskland.

Den 29-åriga slovakiskan, rankad 34:a i världen, skrev segersiffrorna till 3–6, 6–3, 6–3.

- Jag har mött "Angie" två gånger i år (Sydney och Eastbourne) och hon har dödat mig på banan trots att jag inte spelat dåligt. Den här gången gjorde jag några saker annorlunda och det fungerade, säger Cibulková.

ANNONS

I den fjärde omgången ställs hon mot amerikanskan Madison Keys, som tog sig hela vägen till final i US Open i fjol.

Sjarapova vidare

Segraren i den matchen möter sedan antingen Carla Suárez-Navarro eller Maria Sjarapova. Ryskan är vidare efter seger mot Jelena Ostapenko, Lettland, med 6–3, 6–2.

Däremot åkte femteseedade Petra Kvitova ut mot Aryna Sabalenka, 7–5, 6–1, på lördagen. I och med det är bara tre av de tio toppseedade på damsidan kvar i fjärde omgången. Högst rankad är fjolårsmästarinnan Sloane Stephens – som kan komma att ställas mot Serena Williams i en eventuell semifinal.

Gillar ess

Kohlschreiber är 35:a i världen, och besegrade Zverev med 6–7 (1–7), 6–4, 6–1, 6–3.

- Jag hade bra returer, säger Kohlschreiber.

- Han brukar gilla att få ess när han servar. Det var en nyckelfaktor i dag, att jag svarade med kraft i hans servegame.

ANNONS

Den 34-årige tyske veteranen möter nu antingen argentinaren Diego Schwartzman eller Kei Nishikori, Japan, som var i final 2014.

Kan möta Federer

Segraren där kan få möta andreseedade Roger Federer i kvarten. I den tredje omgången hade schweizaren inga större bekymmer med att besegra australiern Nick Kyrgios, 6–4, 6–1, 7–5.

I kampen om en plats i kvartsfinal ställs den femfaldige US Open-segraren mot ett annat australiskt motstånd i form av John Millman.

Även sjätteseedade Novak Djokovic är vidare, efter att ha slagit ut fransmannen Richard Gasquet med 6–2, 6–3, 6–3.

TT-AFP

ANNONS