Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hasse Eklund trycker på vikten att FFF tar tillvara på chanserna mot Malmö FF borta. Bild: KRISTER ANDERSSON
Hasse Eklund trycker på vikten att FFF tar tillvara på chanserna mot Malmö FF borta. Bild: KRISTER ANDERSSON

Tufft test när Falkenbergs FF möter Malmö FF borta

Serieledarna på bortaplan. Det är ett tufft test som väntar för FFF nere i Malmö.
– Nu måste vi ta tillvara på chanserna, säger tränare Hasse Eklund.

Efter 1-1-matchen mot AIK i söndags har Falkenbergs FF haft något så ovanligt som en hel träningsvecka att förbereda sig på inför nästa match.

– Det är man inte bortskämd med. Det är nästan första gången i år som vi kunnat jobba mer taktiskt inför nästa motståndare, säger Hasse Eklund efter lördagsträningen.

Gustaf Nilsson har precis lånats in från BK Häcken och mycket av träningsveckan har gått åt till att presentera FFF:s grundspel för den nygamle FFF-anfallaren.

– Det handlar mycket om vilka positioner vi vill ha i försvar och anfall, hur vi ska röra oss, var vi ska ta bollen, var vi ska komma till avslut, säger Hasse innan han går in mer specifikt på Gustaf:

– Han har sett jättefin ut i veckan. Det är en spelare som kommit in med energi till gruppen och han passar in bra. Kul att jobba med honom och han kommer bara bli bättre.

Ola Toivonen tveksam till spel mot Falkenbergs FF

FFF lär behöva en Gustaf Nilsson i bra form med tanke på att det är Malmö FF på bortaplan som väntar. MFF är landets just nu bästa lag med stjärnor som Anders Christiansen, Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen (den sistnämnde är osäker till spel mot FFF).

– De har många skickliga individuella spelare som kan avgöra matcher. Det gäller att vi inte ger dem så stora ytor att operera i.

För FFF:s del är det framför allt två saker som Hasse Eklund trycker extra på.

– Det är lite klichéartat, men först måste vi sätta ett bra försvarsspel. Och sedan måste vi ta tillvara på chanserna, för det lär bli en hel del omställningar för oss. Då gäller det att vara koncentrerade och behålla skärpan.

Lorik Ademi aktuell i Falkenbergs FF

När lagen möttes så sent som för två veckor sedan förlorade FFF med 0-1 trots en man mer i princip hela matchen. Malmö tog ledningen tidigt och la sig på försvar.

– Det blir nog en annan typ av match i morgon (söndag). Jag tror inte att Malmö lägger sig på försvar mot Falkenberg hemma utan de kommer säkert gå fram och försöka avgöra tidigt. Där gäller det att vi är förberedda, säger Hasse Eklund.

På skadefronten börjar det ljusna något. Lorik Ademi är aktuell för spel igen medan Melker Nilsson och Nsima Peter är aktuella till nästa helg mot Östersund. Kwame Kizito, Tim Erlandsson och Mahmut Özen är alltjämt långtidsskadade.

Lär mer om Falkenbergs FF här