Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergaren Albin Häll-Eriksson i Wetterbygden-tröjan.  Bild: MAXIM THORE
Varbergaren Albin Häll-Eriksson i Wetterbygden-tröjan. Bild: MAXIM THORE

Trots klubbens besked – Häll-Eriksson stannar i Wetterbygden

Wetterbygden Stars drar sig ur Svenska Basketligan på grund av stora ekonomiska problem i sviterna av coronaviruset. Det har inte hindrat varbergaren Albin Häll-Eriksson att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Weterbygden Stars meddelade under torsdagen att klubben drar sig ur Svenska Basketligan. Detta då ekonomin tagit stryk under coronapandemin och därmed inte håller för att spela i landets högsta liga.

– Det är självklart väldigt tufft och tråkigt men vi spelare har anat att det skulle hända, säger varbergaren Albin Häll-Eriksson som gör sitt tredje år i klubben.

Blir Superettan istället för Basketligan

Redan när förra säsongen fick ett abrupt slut i mars förstod Häll-Eriksson och hans lagkamrater att det kommer bli tufft. Sedan dess har spelarna haft flera möten med klubbledningen.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka hur vi ska göra: Exempelvis om det är värt sluta vara heltidsproffs men ändå spela i högstaligan.

Under måndagen fick spelarna beskedet som meddelades för offentligheten tre dagar senare.

– Det är klart att det är ett fruktansvärt tråkigt besked. Men man måste till slut ta ett beslut, oavsett om det är positivt eller negativt för stunden. Vi tar ansvar fullt ut och stiger ned en nivå för att rusta upp oss. Man har ju varit med om klubbar som gasar tills de kör av vägen. Vi ville inte gå i fällan och trampar därför på bromsen i god tid, säger klubbdirektör Thomas Ekström till TT.

Nu blir det istället spel i Superettan för Wetterbygden – som får behålla Albin Häll-Eriksson.

Den 24-årige varbergaren hade ett proffskontrakt över kommande säsong, men det revs då klubben inte hade råd. Istället skrev Häll-Eriksson på ett nytt, mindre värt tvåårskontrakt.

– Det gjorde jag redan innan allt det här, så jag har varit beredd på att spela i Superettan. Det är klart att det är ett stort kliv nedåt kvalitetsmässigt men nu får jag ta mer ansvar och vara en bärande spelare. Förhoppningsvis kan vi ta oss upp i Basketligan snart igen.

Det fanns dock andra alternativ på bordet.

– Ja. Jag vet att jag kunde hamnat i Umeå till exempel. Vår tidigare tränare (Boris Balibrea) har signat där och var intresserad av mig, men jag trivs väldigt bra här. Jag valde att vara klubben trogen.

Tanken är att Häll-Eriksson nu ska kombinera basketen med studier. 24-åringen har sökt in till universitetet.

– Jag vill studera Human Resources. Förhoppningsvis kommer jag in och får testa på det.

Lär mer om Falkenbergs FF här