Olga Carmona är en av spelarna som setts vid hotellet. Arkivbild.
Olga Carmona är en av spelarna som setts vid hotellet. Arkivbild. Bild: Mark Baker/AP/TT

Trots bojkott – spanska spelarna ansluter

Trots bojkott och pågående strid med Spanska fotbollsförbundet har flera spanska landslagsspelare anslutit till spelarhotellet i Madrid inför Nations League-matcherna mot Sverige och Schweiz.
En av spelarna är Olga Carmona som sköt VM-guldet till Spanien.

ANNONS
|

Sex spelare har skymtats vid hotellet. Däribland anfallaren Athenea del Castillo, den enda av VM-spelarna utöver landslagspensionerade Claudia Zornoza, som inte velat delta i bojkotten mot förbundet.

– Allt jag har att säga har jag redan sagt i mitt uttalande. Jag trodde jag var tydlig, eller hur? Jag sade att jag skulle vara här. Tack så mycket, säger del Castillo till journalisterna på plats enligt Marca.

Real Madrid-målvakten Misa Rodríguez var med i VM och har skrivit under bojkotten. Hon fick frågan om hon var nöjd över att bli uttagen i landslaget.

– Nej, svarade hon kort.

De spanska VM-spelarna, förutom Athenea del Castillo, menar att de tagits ut mot sin vilja och skrev under gårdagen ett uttalande där man påtalade just detta.

ANNONS

Cadena Ser rapporterar spelarna undersöker de juridiska möjligheterna för att slippa spela.

Spanska myndigheter har informerat om att spelarna kan straffas enligt spansk lag om de väljer att inte spela. Det kan då bli tal om både böter och avstängningar.

ANNONS