Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ken Sema, Östersund, är en av spelarna som Anders Andersson är mest nyfiken på att följa i Abu Dhabi. Arkivbild.

Tre spelare att ha koll på i januariturnén

Fotbollslandslaget inleder året med januariturnén. Här är tre spelare värda att hålla ett extra öga på i Abu Dhabi enligt den allsvenska experten Anders Andersson.

Med ett fotbolls-VM som stundar så är januariturnén i Abu Dhabi den stora chansen för flera spelare som kanske inte hade fått chansen att visa upp sig när alla utlandsproffs finns tillgängliga. Däremot är det föga troligt att det är alltför många ur den trupp som ska möta Estland (7 januari) och Danmark (11 januari) som kommer att åka med till Ryssland i sommar.

Några har trots allt chansen.

C Mores allsvenska expert, tillika före detta landslagsspelaren, Anders Andersson tror att dessa tre namn blir extra intressanta att följa i Abu Dhabi.

  • Ken Sema, 24, Östersund, mittfältare, A-landskamper: 1

- Man måste trots allt ta de som har chans på VM. Och då är det ju Ken Sema, tveklöst. Kan han kliva fram? Förra januariturnén tog han första klivet, även om han kanske var lite försiktig. Kan han ta nästa kliv kan han spela till sig en VM-plats. Nu kommer han kunna få spela båda matcherna. Det är mycket som gäller på träningarna också dessutom på de här lägren.

  • Oscar Lewicki, 25, Malmö FF, mittfältare, A-landskamper: 14

- Jacob Johansson är ju borta. Och då har vi Oscar Lewicki. Kan han komma tillbaka? Han var ju med i playoffmatcherna mot Danmark i EM-kvalet och gjorde det riktigt, riktigt bra. Blir intressant att se om han får en möjlighet.

  • Sotirios Papagiannopoulos, 27, Östersund, försvarare, A-landskamper: 0

- Det är sjukt kul att han får chansen att visa sig. Han har haft en otrolig utveckling tycker jag. Även om det finns bra mittbacksalternativ med Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander och Pontus Jansson, så är det bara roligt att han får visa upp sig. Härlig mittback som gjort mycket bra. Jag har sett honom i Assyriska innan och så och då tänkte jag "Han är väl okej”. Men han har verkligen blomstrat.