Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV:s Jonas Gunnarsson höll nollan mot Mora.

Tre raka segrar för HV71 med ny tränare

HV71 har tre raka segrar efter sitt tränarbyte. En av anledningarna är att laget har en av seriens bästa målvakter. Jonas Gunnarsson höll säsongens fjärde nolla mot Mora.  HV71 gjorde sex mål hemma mot Mora. Men det var spelaren längst bak som blev utsedd till matchens lirare i Kinnarps arena. 

Jonas Gunnarsson svarade för ännu en stark insats när Jönköpingslaget mosade gästerna från Dalarna med hela 6–0. 

Nollan var Gunnarsson andra på tre matcher och hans fjärde för säsongen. Med det är HV:s nummer 37 bäst i hela SHL. 

-  Det är klart att det är kul att hålla nollan. Gör man det så vinner man. Fast hade vi vunnit med 6–2 hade jag nog varit lika glad men det är lite extra kul att hålla nollan så klart, säger Gunnarsson. 

Matchen mot Mora var kanske inte den svåraste i karriären för 26-åringen.

Lagt beslag på förstaspaden

Gästerna sköt bara 18 skott på mål. Och när de väl kom igenom det kompakta HV-försvaret stod Gunnarsson i vägen varje gång. 

-  De har några lägen i andra men vi stänger ned dem. I dag gör vi en bra match över hela banan, både framåt och bakåt, säger Gunnarsson. 

Gunnarsson – som hade värmeeksemsproblem under inledningen av säsongen och fick stå över en del matcher – har vad det verkar tagit över förstaspaden i HV71. 

Målvakten har fått förtroende i samtliga tre matcher sedan HV genomförde sitt tränarbyte där Stephan ”Lillis” Lundh tog över huvudtränaransvaret från Johan Lindbom. 

Under de matcherna har laget och Gunnarsson bara släppt in två mål.

-  Han har varit jättestabil. Givetvis ger det en trygghet till att vi kan spela det försvarsspelet som vi gör. Han har gjort flera fantastiska matcher, säger HV71:s assisterande tränare Jonas Holmström. 

Målskyttet har lossnat

Samtidigt som defensiven har suttit har Jönköpingslaget även kommit i gång med offensiven. 

På de två senaste matcherna har HV71 gjort tio mål. 

Mot Mora svarade Simon Önerud för två fullträffar medan Sebastian Wännström, Isac Brännström, Markus Ljungh och Johan Johnsson noterades för varsitt mål. 

-  Vi har gjort många bra saker tidigare men vi har jobbat ytterligare lite på att ta oss in i de heta områdena. Det är lite klyschigt men det är där som många mål görs. Vi började bli bättre på det redan under de sista förlustmatcherna, säger Gunnarsson. 

Just Holmström befordrades från sin roll som J20-tränare för att arbeta med det offensiva spelet när Lindbom tvingades lämna klubben för snart två veckor sedan. 

-  Vi har jobbat jättemycket med spelet i anfallszon de här två veckorna. Vi har varit hyfsat nöjda med det övriga spelet. Men det är spelet i anfallszon som vi har behövt strukturera upp lite, vilket vi har försökt göra. När vi nu har fått in lite puckar så stärker det självförtroendet, säger Holmström.