Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia är en av tre som får en VM-biljett. Arkivbild.

Tre nya namn i rekordstor VM-trupp

Just nu är 30 svenska friidrottare uttagna i VM-truppen. En rekordstor skara.

Diskuslöftet Simon Pettersson fick en VM-biljett till London efter GP-tävlingarna i Karlstad.

Nu sällar sig fler friidrottare till den svenska VM-truppen:

Längdhopparen Khaddi Sagnia, 1 500-meterslöparen Kalle Berglund och Emil Blomberg på 3 000 meter hinder.

Tidsfristen för att klara kvalgränserna till friidrotts-VM i London löpte ut i helgen. Ingen i trion hade klarat respektive kvalgräns. Men tack vare att Internationella friidrottsförbundet (IAAF) fyller upp startfälten utifrån världsårsbästalistan så fick de nu varsin VM-biljett.

"Det är jätteroligt att Khaddi, Simon, Kalle och Emil fått inbjudan och kommer vara med i London. Khaddi har med sig erfarenheterna från sitt fina VM i Peking men för Simon, Kalle och Emil blir det debut och de är redo att ta chansen och göra sitt bästa", säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Just nu är på pricken 30 aktiva uttagna till mästerskapet.

- Det är en jättestor trupp, vi har aldrig haft så stor trupp tror jag. Då är det ändå tuffare kvalgränser än tidigare, så det är fantastiskt bra, säger Karin Torneklint till Dagens Nyheter efter GP-tävlingen i Karlstad angående en trupp över 30 aktiva.

Men fler kan det alltså bli i och med inbjudningarna från IAAF.

En som inte kommer till start i VM är maratonlöparen Isabellah Andersson. Hon lämnar återbud på grund av att hon känner sig ur form:

"Isabellah är en klok löpare som vet vad hon behöver ha för svar på träningen för att göra sig själv rättvis. Därför stödjer jag hennes beslut att avstå denna gång, men ser fram emot att ha henna med på kommande mästerskap", fortsätter Karin Torneklint.