Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Längdhopparen Khaddi Sagnia blev sexa i inomhus-VM i Birmingham.

Trött och besviken Sagnia sexa i VM

Khaddi Sagnia visade kalasform inför inomhus-VM. Väl där kände hon sig trött och slutade sexa i längdhoppsfinalen.

Khaddi Sagnias tangering av det svenska rekordet – 6,92 meter förra helgen – hade räckt till ett silver i VM i Birmingham.

Men göteborgskan var aldrig riktigt med i medaljfajten.

"Kände mig trött"

I stället förlängde Sagnia den allt längre listan med svenskar som har haft svårt att pricka VM-formen. Trots en dålig plankträff blev det 6,64 i första hoppet, men sedan nådde aldrig Sagnia längre. Kroppen som har varit så pigg de senaste veckorna svarade inte riktigt när det verkligen gällde i VM.

- Jag kände mig trött redan på inhoppningen, jag vet inte vad det är faktiskt, säger hon.

- Jag hade inte det där lilla extra i dag, det är väl så livet är ibland. Jag var trött och orkade inte. Man måste verkligen springa på här för att kunna hoppa långt. Jobbar du inte så jobbar inte banan med dig heller och då händer ingenting. Det var precis så det var i dag.

Spanovic vann

Det var ingen tvekan om att Khaddi Sagnia var besviken efter att ha missat möjligheten till karriärens första internationella medalj. Hon kom till VM som tvåa i världen i år och var på papperet Sveriges största hopp inför mästerskapet.

- Jag har gjort en bra säsong ändå och det är jag nöjd över. Det är bara att gå vidare och jobba på, så blir det längre och längre senare, säger hon.

Ganska hastigt lämnade Sagnia sedan intervjuzonen i Arena Birmingham, utan att vilja svara på fler frågor.

Ivana Spanovic, Serbien, befäste positionen som världsetta med sitt guldhopp på 6,96. Övriga medaljer gick till amerikanskan Brittney Reese (6,89) och tyskan Sosthene Moguenara-Taroum (6,85).