Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michel Tornéus har fått sin biljett till EM i Berlin. Arkivbild.

Tornéus och Sagnia EM-klara

EM-kvalgränsen klarades av redan i fjol och tävlingscomebacken efter magmuskelskadan gjordes för drygt två veckor sedan. Nu har även längdhopparstjärnan Michel Tornéus blivit uttagen till EM i Berlin i augusti.

Förutom Tornéus har förbundskaptenen Karin Torneklint gett EM-biljetter till längdhopparen Khaddi Sagnia, spjutkastaren Sofi Flink och mästerskapsdebutanten Vanessa Kamga i diskus.

"Roligt att ta ut tre rutinerade och en debutant! Våra längdhoppare har inte tävlat så mycket utan lagt upp säsongen helt mot EM eftersom de hade lite skadebekymmer i våras, men nu har de visat god form", säger Torneklint i ett pressmeddelande.

En magmuskelskada gjorde att Tornéus inte gjorde tävlingscomeback förrän i slutet av juni. Då hoppade han 7,83 vid en tävling i Göteborg, där även Sagnia gjorde sin första tävling för säsongen med 6,58 meter.

Tornéus internationella comeback sker i Bellinzona på onsdagen.

- Tävlingen passar in bra i planeringen. Det finns heller inte så många tävlingar att välja på, säger managern Stina Funke om varför Tornéus valde tävlingen i Schweiz.

Tornéus, som tog silver i senaste EM, sade till TT i juni att han inte räknade med att göra fler än tre tävlingar före EM. Genrepet inför EM blir GP-tävlingen i Karlstad om en vecka.