Sam Marklund gav AIK ledningen mot Björklöven.

Topplagen tre poäng rikare

Oskarshamn och AIK är fortsatt i topp i hockeyallsvenskan och drygade dessutom ut försprånget till trean Leksand. Pantern vann överraskande på bortais.

|

Varken Oskarshamn eller AIK fick något gratis mot Karlskrona och Björklöven. Sam Marklund gav tabelltvåan AIK ledningen redan efter dryga tre minuter men Jacob Peterson, lånet från Frölunda, kvitterade lika många minuter senare.

Hans sjunde mål för Björklöven i hockeyallsvenskan i höst.

- Det är svårt att möta AIK på Hovet, men det ska vi klara av. Vi är slarviga, jag är inte nöjd alls, sade Peterson till CMore efter den första perioden.

Med all rätt, för när Max Lindholm gjorde 2–1 till AIK i slutet av mittenperioden var det roliga över för Björklövens del. Några fler mål blev det inte.

Oskarshamn avgjorde en bit in i sista perioden borta mot Karlskrona när Nolan Zajac slog in serieledarens 0–2-puck.

Kvällens skräll stod Pantern för, borta mot serietrean Leksand. Lukas Haudum och Valtteri Ilomäki chockade hemmapubliken med sina fullträffar inom en minut i första perioden. Leksand reducerade men med dryga halvminuten kvar gjorde Alexander Petterson 3–1 för sitt Pantern.

I botten tog Tingsryd tre tunga poäng borta mot formsvaga Södertälje. Seger med 3–1. Samtidigt förlorade bottenkollegan Vita Hästen hemma mot Karlskoga med 1–4.

Västerås slog Almtuna med 4–2 medan Västervik och Modo slutade 2–2 vid full tid. Extrapoängen gick till hemmalaget efter straffar.