Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ola Toivonen jublar efter Andreas Granqvists straff till 2–0.

Toivonen: "Vi kan vinna över många"

Stolthet och glädje. Så beskriver de svenska spelarna känslorna efter VM-avancemanget. Och nu varnar Ola Toivonen:

Förbundskapten Janne Andersson hade nära till tårar. Lagkapten Andreas Granqvist talade om en overklig känsla. Det svenska landslaget försökte förklara känslan efter 3–0-segern mot Mexiko i fotbolls-VM.

Direkt efter slutsignalen sprang Andersson ut på planen och kramade om Ola Toivonen. På presskonferensen hyllade han anfallaren för en enorm arbetsinsats.

- Jag var nog närmast, det var nog därför han kramade om mig. Det kändes bra i dag, en bra match, säger Toivonen.

"Jäkligt mör"

Var planen att du skulle spela i 90 minuter?

- I mitt huvud var det så. Men jag var jäkligt mör. Nu får vi en extra vilodag och det kan vara avgörande, säger han.

Nycklarna till framgången:

- Att vi orkar springa, att vi har rätt avstånd mellan lagledarna, med överflyttningar som sker, att vi orkar hålla i bollen och får målchanser. Det är bra för huvudet att vi känner att vi får chanser.

Men han är också förvånad.

- Att vi har sånt lugn i gruppen, att vi från första minuten skapar chanser. Det står 0–0 i halvtid men vi känner ingen stress.

Ger allt för kollektivet

När Toivonen letar efter en landskamp känslomässigt liknande den mot Mexiko går han tillbaka sju år i tiden.

- När vi slog Holland på Råsunda med 3–2. Holland var så bra då. Men det här är VM, det slår högst. Jag är väldigt stolt att tillhöra det här laget och den här gruppen. Vi ger allt för varandra och det betalar sig.

Victor Nilsson Lindelöf till SVT:

- Vi vet om att vi är väldigt starka mentalt. Vi visste att om vi bara vi spelar vårt spel och gör vad vi kan kommer det att gå bra.

Berg saknar målen

För Marcus Berg finns det just nu bara en sak som fattas:

- Det är bara ett mål som fattas, det har känts bra alla tre matcher. Jag har skapat chanser och gjort ett bra jobb i defensiven. Allt känns perfekt, det är bara att fortsätta så kommer det, säger han.

Mikael Lustig talar om en bra laginsats.

- Vi gör en sådan fantastiskt bra match. Jag är oerhört stolt att spela för Sverige och med det här laget, säger han till SVT.

Storsegern mot Mexiko innebar att Sverige, mot alla odds, vinner gruppen. Vilket lag som väntar i åttondelsfinalen är inte klart än. Men det tycks inte spela någon roll.

- Ingen vill möta oss, säger Berg.

- Vi har bevisat för alla vad vi kan göra så det är klart att förväntningarna höjs även personligt och från oss själva. Det finns inga hinder, bara möjligheter och vi ska fortsätta som vi har gjort.