Timrås målvakt Niklas Svedberg hade en svettig afton. Arkivbild.

Timrå vann mot Luleå – dystra sviten bruten

Timrå hade inte tagit poäng på bortaplan sedan den 4 oktober, och länge såg det ut som att det även skulle bli förlust mot Luleå. Men storspel av Niklas Svedberg i målet, en sen kvittering av Rickard Palmberg och ett avgörande i förlängningen av Anton Wedin säkrade två poäng.

|

Niklas Svedberg hade en hel del att göra i första perioden. Luleå sköt 23 skott under matchens första 20 minuter, och det var till stor del hemmalaget mot Svedberg.

Visserligen fick han släppa in en puck av Niklas Olausson, men utan Svedbergs räddningar hade uppförsbacken inför andra perioden varit brantare för bortalaget.

Timrå kom in mer i matchen i mittperioden och höll Luleå borta från målprotokollet. Men även Niklas Rubin i hemmalagets mål höll tätt.

Svedbergs räddningar och ett Timråspel som stegvis blev bättre och bättre, gjorde att en kvittering till slut kom.

Men det dröjde långt in i den tredje perioden.

Rickard Palmberg såg ut att tappa balansen i samma veva som han gav sig på ett direktskott. Trots det fladdrade pucken in i bortre krysset med bara minuten kvar att spela.

Matchen gick till förlängning och därmed tog Timrå sin första poäng på bortaplan sedan bortasegern mot Brynäs den 4 oktober. 13 sekunder från slutet av förlängningen avgjorde landslagsforwarden Anton Wedin. 25-åringen går därmed upp i ensam skytteligaledning med 13 gjorda mål.

Segersiffrorna skrevs till 2–1. Stor hjälte – förutom målskyttarna – var Svedberg med sina 42 räddningar.

- Han var grym. Han räddade oss i hela matchen. En riktigt bra match, och det är tack vare honom som vi kan ta två poäng, säger Wedin till C More.