Rickard Palmberg inledde målskyttet i NHK arena. Arkivbild.

Timrå chockade formstarkt Rögle

Formstarkast mot långt ifrån lika formstarkt. Då chockstartade bottenlaget Timrå mot Rögle – och vann med 4–2.

|

Rögle var inför lördagen SHL:s starkaste lag sett till de åtta senaste matcherna, med totalt 22 poäng inspelade på dessa. Timrå var samtidigt ett av seriens sämre inom samma tidsram.

Den statistiken betydde dock inte ett skvatt när nästjumbon tog emot de formstarka skåningarna hemma i norr.

Efter 3.14 i numerärt överläge satte Rickard Palmberg tonen för det som komma skulle. Efter att ha missat pucken med sitt första skottförsök fick han ett till. Ingen ren träff med bladet denna gång heller, men likväl lyckades han fjösa in pucken mellan benen på Justin Pogge i Röglemålet och vidare in i nät.

- Det var inte världens bästa träff men ibland behöver man inte skjuta så hårt för att göra mål, säger den förre Vita Hästen-forwarden till C More om sin udda fullträff.

Efter att Janne Jalasvaara utökat till 2–0 och senare Jeremy Boyce till 3–0 i den sista sekunden av lagets andra powerplay i matchen, så bytte Rögle målvakt innan första perioden ens var slut.

När Rögle i den andra perioden reducerade två gånger om genom Mattias Sjögren och Ted Brithén, den sistnämnde efter en utsökt passningssekvens, såg det ut att bli match igen.

I stället replikerade Timrå direkt genom Andreas Söderberg.

Rögle försökte, med tom målbur, skapa ny nerv i matchen i slutet av tredje perioden. Men förgäves.

- Vår start var väldigt svag. Det var för dåligt, säger Rögletränaren Cam Abbott till C More.