Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Svensson har varit Tilde Johanssons tränare i tio år.  Bild: Håkan Johansson
Erik Svensson har varit Tilde Johanssons tränare i tio år. Bild: Håkan Johansson

Tildes tränare: ”Allt har skötts väldigt snyggt”

I tio år var han Tilde Johanssons huvudtränare. Men inte längre.
- Jag är inte besviken över huvud taget. Det är ett naturligt steg i hennes karriär, säger Erik Svensson.

SM i Malmö blev Erik Svenssons sista uppdrag som Tilde Johanssons tränare. I helgen blev det officiellt att hon byter till Yannick Tregaro och hans träningsgrupp i Göteborg.

– Allt har skötts väldigt snyggt och det har inte varit några konstigheter. Tilde har ju tränat en gång i veckan i vinter hos Yannick. Det var ett initiativ från både min och Tildes sida då vi sökt sparring, säger Erik Svensson.

Under lördag eftermiddag hade Erik och Tilde ett möte.

– Planen är att Yannick blir huvudtränare. Jag kommer finnas med som resurs på hemmaplan, men även under tävlingssäsong när Yannick har andra aktiva som tävlar på andra ställen.

För Svensson blir vardagen dock lite annorlunda.

– Jag har ju haft träningstillfällen med Tilde senaste åren och det kommer jag inte ha på samma sätt.

Påverkar det dig ekonomiskt?

– Nej, jag har inte varit arvoderad av SOK (Sveriges olympiska kommitté). De har bidragit när vi åkt på träningsläger. Jag jobbar på Ica och där har väl SOK täckt upp kostnad om jag varit borta, fortsätter Erik Svensson.

Var det ett gemensamt beslut?

– Det är såklart Tilde som tagit beslutet att byta huvudtränare, men vi har pratat gemensamt och öppet om det - alla tre. Jag har förklarat hur vi tränar och Yannick har gett sin bild hur vi ska vidare framåt. Jag tycker det låter klockrent i Tildes situation.

– En del har samma tränare hela karriären, andra byter flera gånger. Jag tror det är bra för henne att byta miljö och även ha europeiska medaljörer i samma grupp, i synnerhet Thobias Montler, att se de bästa varje dag. Plus att Yannick har tränat våra största friidrottare någonsin och är den bästa tränaren som är verksam just nu.

Kommer du fortsätta i Falkenbergs IK?

– Vi får se lite framöver. Jag har funnits med som resurs i klubben hela tiden, men det är inte så att jag kommer ta över någon grupp eller någon speciell aktiv.

Läs mer: Tilde Johanssons nya upplägg - får Tregaro som tränare

Lär mer om Falkenbergs FF här