Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, tävlar i längdhopp vid inomhus-SM i friidrott. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Tilde Johansson, Falkenbergs IK, tävlar i längdhopp vid inomhus-SM i friidrott. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Tilde Johanssons nya upplägg - får Yannick Tregaro som huvudtränare

Inomhussäsongen blev en besvikelse. Nu tar Tilde Johansson nya tag inför utesäsongen - i Göteborg under ledning av Yannick Tregaro.
- Jag har känt att jag behöver lite miljöombyte och något nytt, säger Tilde Johansson.

Tilde Johansson missade medaljer på SM i både längd och på 60 meter häck. Det blev heller inget EM i Polen för hennes del. I stället blev det en vilo- och återhämtningsvecka - och sen på igen med träningen.

– Jag körde en vecka hemma, sen har jag kört här i två veckor i Friidrottens hus (vid Slottsskogsvallen) i Göteborg. Det är med Yannick Tregaros grupp med bland andra Thobias Montler och Fredrik Samuelsson. Jag är 100 procent med det gänget nu, säger Tilde Johansson.

Hur blir det med Erik Svensson?

– Yannick kommer vara huvudcoachen för mig. Sen ska vi diskutera Eriks situation. Han kommer säkert finnas med på något sätt, men det är inte bestämt än.

Tilde Johansson hoppas att Tregaro kan innebära ett lyft.

– Han har bra erfarenhet från mästerskap. Sen också med träning, med nya infallsvinklar i tekniken som är lite annorlunda.

Thobias Montler, Malmö AI, och tränare Yannick Tregaro blir Tilde Johanssons nya kollegor. Bild: JESPER ZERMAN
Thobias Montler, Malmö AI, och tränare Yannick Tregaro blir Tilde Johanssons nya kollegor. Bild: JESPER ZERMAN

Pendling slipper hon då ett hotell i Mölndal sponsrar henne med boende.

– Det är månaden ut i alla fall. Sen får vi se vad som händer sen. Men det är en kortsiktig lösning. Och det är bra frukostar!

Tilde Johansson tvingades se EM i Polen från tv-soffan.

– Jag såg ganska mycket. Det var kul för Khaddi (Sagnia). Hon var en av medaljfavoriterna inför, så det var ändå lite väntat (EM-brons i längd), men det ska göras också.

Falkenbergstjejen hade gärna varit med också.

– Jag var besviken. Jag hade siktat på att vara med. Det är alltid tråkigt när man inte når upp till nivån när man känner att man ändå kunde gjort längre längder i vinter än vad jag fick ut i resultatlistan.

Just nu befinner sig Tilde Johansson i grundträning inför utomhussäsongen.

– Första tävlingen är inte spikad, men det blir i slutet av maj. Det gäller att få in ganska många tävlingar om man ska kvala till OS bland annat, säger Tilde.

Det är i längdhoppet hon har chansen att nå den stora drömmen om Tokyo.

– Det kommer att vara tufft att kvala på resultat (6,82), men det finns även rankingpoäng om man kommer topp 32. Där finns absolut möjlighet om jag kommer in på hyfsat bra tävlingar - och hoppar långt. Jag vill ändå ge det chansen.

Här gör Tilde en medveten prioritering.

– Mitt huvudfokus kommer vara på längden då det är där jag har chans att kvala in. Häcken läggs lite mer åt sidan, till en början i alla fall.

Det nya upplägget i Göteborg hoppas hon ska ge resultat.

– Det är jättekul att ha en grupp så man får lite sparring. Det har man saknat. Det har varit att man kommer till en träningsarena helt själv. Nu finns det några man kan snacka med. Det blir lite konkurrens, men även bra när det gäller den sociala biten.

Trots bytet understryker Tilde Johansson att hon även fortsättningsvis kommer representera Falkenbergs IK.

Lär mer om Falkenbergs FF här