Tilde Johansson.
Tilde Johansson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tilde Johansson tvåa i årets första längdtävling

Det blev en andraplats för Tilde Johansson i årets första längdhoppstävling. Efteråt kände hon viss besvikelse.
– Det finns mycket mer i kroppen, säger 20-åringen.

ANNONS
|

Friidrottslöftet Tilde Johansson, 20, har nu öppnat årets längdhoppssäsong. Inför helgens tävlingar på Quality Hotel Games i Växjö hade hon ”bara” sprungit 60 meter häck, vilket hon gjorde veckan innan i Göteborg.

Det blev en andraplats på 6.16. Vinnaren Jenny Lestander vann med ynka två centimeter, på 6.18.

– Det var kul att sätta igång, men det var inte det resultatet jag hade hoppats på. Det finns mycket mer i kroppen, så det är skönt att känna det. Det är lite frustrerande att jag inte fick ut det i resultatväg. Alla delar finns där. Det är bara att få ihop helheten så kan det bli riktigt långt, säger Johansson, vars personliga rekord är 6.73, på vägen hem från Småland.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Man är såklart lite besviken eftersom det finns mycket mer i kroppen. Då är jag såklart inte nöjd.

Men det fanns också glädjeämnen under helgen i Småland.

Veckan före tävlingarna där sprang hon på 8.45 i 60 meter häck, vilket räckte till att bli tvåa bakom Julia Wennersten. Nu slutade hon på andraplats bakom Wennersten igen, men den här gången på tiden 8.35.

– Det är kul att jag kapade lite på förra helgens tider. Det är på rätt håll, men det är samma sak där. Det handlar om att få ihop helheten. Jag behöver jobba på det tekniska.

Du ska hem och finslipa på detaljerna?

– Exakt. Det är ett tag kvar till SM.

SM äger rum en dryg månad, närmare bestämt den 19–21 februari.

Men dessförinnan har Johansson ett späckat schema och snart beger hon sig Tyskland. Till helgen är det längdhoppstävling i Düsseldorf. En vecka senare är destinationen Dortmund, och även där ska endast tävla i längdhopp.

Resplanerna är dock inte riktigt spikade ännu.

– Vi har inte bokat resa än, men vi kollar för fullt. Sverige tävlar den 31 och de vill nog inte att man ska stanna så länge. Jag stannar nog inte där hela veckan, utan det blir nog två resor dit. Det blir fram och tillbaka, avslutar 20-åringen.

ANNONS

Läs mer: Tilde Johansson tvåa i säsongsöppningen

Läs mer: Alexander och Tilde Johansson är kusiner – och elitdrottar

ANNONS