Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilde Johansson tävlar i SM i Malmö 20-21 februari. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Tilde Johansson tävlar i SM i Malmö 20-21 februari. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tilde Johansson siktar på dubbla SM-medaljer

På SM i Malmö i helgen tävlar Tilde Johansson i både 60 meter häck och längdhopp. Tävlingen kan leda till ett EM, men det stora målet för Tilde är att få två SM-medaljer med sig hem.

Tilde Johansson har i stort sett tävlat varje helg under januari och februari. Trots att hon är med och slåss om topplaceringarna, har hon inte varit helt nöjd med formen.

– Fysiskt känns det ganska bra, men det har varit strul med att få ihop teknikdetaljerna. Det är väl det jag hoppas kan sitta nu till helgen, säger 20-åringen.

Saknar familjen på plats

SM inleds för Tildes del med längd på lördag, för att sedan avsluta mästerskapet med 60 meter häck på söndag eftermiddag. Tävlingen sker på Atleticum i Malmö – utan publik.

– Man har vant sig lite såklart. Det är tråkigt för det är ändå SM och i Malmö. Det hade varit roligt om släkt och vänner hade kunnat vara på plats. Men det är bara att gilla läget och det ska verkligen bli jättekul, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas ta två SM-medaljer hem. Det är det stora målet.

Efter det svenska mästerskapet görs uttagningen till EM i Polen. Kvalet dit? Tufft.

– Det är väldigt tufft i längd. Kvalgränsen är på 6,80 och det är bara en som har kvalat i vinter. Det är den tuffaste grenen att kvala till. Häcken har en betydligt lättare kvalgräns på 8,25 och jag har gjort 8,14 tidigare.

Men trots att helgens resultat skulle kunna leda till en EM-plats, är det de eventuella SM-medaljerna som är i fokus.

– Men vill alltid ha ett bra resultat, men det är inte det viktigaste. I Häcken är målet såklart att ta medalj. I längden är det ganska tajt efter Khaddi (Sagnia) som har gjort bäst i år. Men medaljchanserna är ändå stora.

Ris står på menyn

I veckan rapporterades det om skidskyttestjärnans Hanna Öbergs recept för en VM-succé. Hon laddade upp med pizza och kakor, något som inte står med på Tilde Johanssons uppladdningsmeny.

– Oftast försöker jag få i mig snabba kolhydrater som är lätta för magen att smälta. Typ ris.

Hon fortsätter:

– Jag försöker bara ladda upp och ha fokus på rätt saker. Om jag sätter detaljerna vet jag att det kommer att bli medalj.

Läs mer: Årsbästa för Tilde Johansson på stor gala i Tyskland

Läs mer: Tilde Johansson tvåa i årets första längdtävling

Läs mer: Kusinerna om arvet som hjälpt dem att bli vinnarskallar

Lär mer om Falkenbergs FF här