Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilde Johansson, Falkenbergs IK, slutade femma efter att ha gjort 6,15 meter som sitt bästa hopp i Sollentuna GP. Bild: JESPER ZERMAN
Tilde Johansson, Falkenbergs IK, slutade femma efter att ha gjort 6,15 meter som sitt bästa hopp i Sollentuna GP. Bild: JESPER ZERMAN

Tilde Johansson femma i Sollentuna GP

Tilde Johansson fortsätter att leta efter toppformen. De långa hoppen uteblev på Sollentuna GP.

I Karlstads GP, för en månad sedan blev längdhoppstävlingen inte så lyckad för Tilde Johansson. Tre övertramp och 6.24 meter blev den bästa noteringen.

I Sollentuna GP på Sollentunavallen under måndagskvällen inledde Falkenbergs IK-tjejen tävlingen med ett övertramp i stark medvind.

6,15 meter längsta hoppet för Tilde Johansson

Det andra hoppets resultat blev 6,15 meter. Efter den omgången innehade hon andraplatsen.

– Skulle jag bara fått lite bättre plankträff skulle det nog kunnat bli upp mot 6,40 meter. Förra året kunde jag miss plankan och det blev ändå långt, sa Tilde Johansson.

6,01 meter noterade hon i den tredje omgången. I den fjärde omgången blev det ett hopp av den sämre sorten som mätte 4,92 meter.

– Jag vet inte varför det blir så här. Det är små marginaler.

Khaddi Sagnia vann Sollentuna GP

För en av de stora konkurrenterna, Khaddi Sagnia, Ullevi FK, kom vad som skulle visa sig bli tävlingens längsta hopp, i samma omgång med sitt 6,44 meter. Även polskan Karolina Mlodawska gick förbi Tilde Johansson i resultatlistan. Då låg Johansson fyra.

Det följdes upp med hennes andra övertramp för aftonen.

Den sista chansen att förbättra 6,15 meter tog Johansson inte. Istället tappade hon ytterligare en placering i resultatlistan och slutade således femma i Sollentuna GP.

– Jag är besviken. Det är frustrerande när man känner att man har längre längder i sig, men inte får ut det.

SM i Uppsala till helgen

Hon spekulerar i vad som ligger till grund att de fina längderna har uteblivit denna säsong.

– Förra sommaren visste jag att det gick bra på träning och var i form. Jag har kanske lite sämre fart. När det gått lite hackigt blir självförtroendet lite sämre, sa Tilde Johansson.

Till helgen väntar en ny tävling i form av SM i Uppsala.

– Det är i alla fall skönt att det känns att det finns längre i kroppen., Hade jag känt att 6,15 var max hade det varit tungt. Nu är jag sugen på att hoppa mer, avslutade Falkenbergs IK:aren.

Lär mer om Falkenbergs FF här