Tilde Johansson och Molly Johansson under Idrottsgalan 2020.
Tilde Johansson och Molly Johansson under Idrottsgalan 2020. Bild: MAXIM THORE

Tilde Johansson blev utan pris på Idrottsgalan

Tilde Johansson gick på Idrottsgalan med sin syster Molly. Men det blev favoriten Frida Karlsson som utsågs till årets nykomling och hon ingår även i kvartetten som fick priset för bästa lag, tack vare stafettguldet i VM.

ANNONS
|

– Vi ses i spåren framöver, sade Karlsson som inte har tävlat sedan i börjat av december efter att ha stoppats efter en hälsokontroll.

Priset för årets nykomling (där även Tilde Johansson var nominerad) fick Frida Karlsson bara en kort stund efter att ha fått utmärkelsen för årets lag, tillsammans med de övriga i damstafettlaget.

– Den här utmärkelsen vill jag dela med alla ni som hjälpt mig, och hjälper mig på resan. Tränare, lagkamrater, familj och vänner. Tillsammans med er vill jag leva enligt mitt favoritcitat: "Jag förlorar aldrig, antingen vinner jag eller så lär jag mig något", sade Frida Karlsson i sitt tacktal.

ANNONS

Damlandslaget utsågs till årets lag på Idrottsgalan för stafettvinsten i skid-VM.

– Vi är otroligt hedrade över att det är vi som fick det här priset. Speciellt med tanke på hur otroligt stort idrottsår vi har bakom oss, sade Stina Nilsson i sitt tacktal.

Det blev ett klassiskt svenskt idrottsögonblick. Det svenska stafettlag besegrade Norge genom en stark laginsats som kröntes av en spurtduell i slutet där Stina Nilsson fick "omöjliga" Therese Johaug att ge sig.

– Det här betyder jättemycket och jag tror att både Ebba (Andersson) och Charlotte (Kalla) som också var en del av det här laget är lika stolta som oss att få det här priset i kväll, sade Stina Nilsson när hon och Frida Karlsson, de övriga två tredjedelarna av stafettlag tog emot priset.

Idrottsgalan fyller 20 år och direktsänds från Globen i SVT med Kristin Kaspersen som programledare.

ANNONS