Sven Thorgren under X-gameskvalet.
Sven Thorgren under X-gameskvalet.

Thorgren trotsade läkaren i comebacken

Läkaren avrådde Sven Thorgren från att starta i X-games. Snowboardstjärnan, tillbaka efter en skadefylld vinter, körde ändå. Resultatet? En knapp finalmiss – och en bra känsla inför nästa säsong.

ANNONS
|

Först på de sista träningarna inför X-games bestämde sig Sven Thorgren för att köra. Men om läkaren fått bestämma hade det inte blivit någon start i den norska inbjudningstävlingen.

- Jag blev avrådd. Men jag gick på min egen känsla. Det har ändå gått tre månader och två veckor sedan jag opererade nyckelbenet och jag har kunnat träna ordentligt i två veckor och inte känt något i axeln, säger Thorgren.

ANNONS

- Om det hade känts fel, då hade jag struntat i det.

Thorgren slutade trea i big air-kvalet, som avgjordes i ett försommarvarmt Fornebu utanför Oslo. De två bästa gick till final dit sex åkare var direktkvalificerade.

- Det känns lite blandat. Jag är sjukt glad att kunna åka igen. Men jag lyckades inte riktigt sätta åken som jag hade tänkt mig.

Thorgren har haft en skadefylld säsong. Den 23-årige stockholmaren hade precis kommit tillbaka från en fotskada när han bröt nyckelbenet i december.

Thorgren missade OS i Pyeongchang i februari och först nu, i säsongens sista tävling, var han tillbaka.

Och nu ser han fram emot lite ledighet? Inte direkt.

- Det kommer att bli en snöfylld sommar. Jag är mer sugen än någonsin på att åka snowboard. Eftersom jag har rehabtränat så mycket är jag i väldigt bra fysisk form och kommer att kunna åka mycket.

ANNONS
TT

ANNONS