Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg avslutade landskampen som anfallare.

Testade Forsberg på topp i Guidettis frånvaro

Förbundskaptenen Janne Andersson tror att John Guidetti kan vara tillbaka i träning inom en vecka. Samtidigt är han beredd att kalla in ersättare till träningarna i Stockholm i veckan som kommer.

John Guidetti stukade foten när han tacklades illa av lagkaptenen Andreas Granqvist under torsdagens träning på VM-lägret i Båstad.

Han var inte aktuell för landskampen mot Danmark och är ett frågetecken inför VM-genrepet mot Peru på Nya Ullevi i Göteborg på lördag.

- Han har röntgat foten och det är inga skador på det sättet. Det är en stukad fot med en blödning. Nu ska blödningen bort. Det kan ta några dagar, någon vecka. Vi får ta det dag för dag. Prognosen är att det ska gå relativt snabbt. Det ska inte vara något som ska hindra honom från VM, säger Andersson.

Guidettis frånvaro öppnade för att låta yttermittfältaren Emil Forsberg spela på topp.

- Jag har pratat om Emil Forsberg som anfallare, att ha en spelare med hans kreativitet lite högre upp på planen. Vi kom inte loss och han fick för lite att jobba med, men ett test jag ville se och en investering för framtiden. Den typen av spelare är intressant om vi hamnar under tryck i matcher, säger förbundskaptenen.

Sebastian Larsson fick komma in och spela de sista sju minuterna.

- Jag ville att han skulle få landskamp nummer 99 så att vi kan hylla "Seb" i Göteborg och bocka av det från listan och åka till Ryssland, säger Janne Andersson.

Landslagsspelarna får nu ledigt fram till tisdag då återsamlingen sker inför mötet med Peru.