Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det var skönt att sätta dit den", säger tvåmålsskytten Mattias Tedenby, vänster, om första målet som fick stopp på måltorkan.

Tedenby efter torkan: "Riktigt skönt"

Med två fullträffar såg Mattias Tedenby till att skjuta HV71:s tredje raka seger mot Växjö i slaget om Småland. Jönköpingslaget vann matchen med 4–2. Mattias Tedenby valde ett ypperligt tillfälle att spräcka sin långa måltorka.

- Det var riktigt skönt. Ibland har man några matcher där det är jobbigt att få in pucken. Sedan får man in ett mål och då börjar det rulla på igen. Det var skönt att sätta dit den, säger Tedenby.

Hemmalagets nummer 21 tryckte först in 3–1 på en retur i den andra perioden. Målet var Tedenbys första sedan den 15 november.

En bit in i den tredje akten såg han också till att göra sin andra strut för kvällen när han fastställde slutresultatet till 4–2.

- Hela kedjan spelade bra. Vi hjälper varandra på ett bra sätt och sätter puckarna på varandra så vi får den där extra tiden att göra bra grejer. Jag tycker att vi gör det bra rent generellt, säger Tedenby.

Tredje raka

Segern mot Växjö var HV71:s tredje raka mot rivalen den här säsongen. Men den här matchen kunde ha slutat annorlunda.

För det krävdes ett baklängesmål för att hemmalaget skulle vakna.

Brendan Shinnimin rakade in 1–0 på en retur framför hemmalagets Jonas Gunnarsson. Men därefter fick HV71 det att stämma – rejält.

Efter ledningsmålet dröjde det inte länge förrän merparten av de 7 000 åskådarna hade fått jubla två gånger om.

Dryga minuten efter Shinnimins mål sköt hemmalagets Robin Figren in 1–1 efter en fin framspelning av Simon Önerud. Och knappa halvminuten senare dundrade Alexander Ytterell in 2–1 genom ett slagskott vid offensiv blålinje.

Kliver förbi rivalen

Efter Tedenbys första fullträff fick Växjö kontakt genom ett mål av Dominik Bokk. Men närmare än så kom inte gästerna.

HV71:s trepoängare var av yttersta vikt. Jönköpingslaget kliver nu förbi sin rival i kampen om de sex första platserna i den jämna tabellen.

- Det gäller att ligga på och ta de här poängen och fortsätta vinna och komma i "streaks" så man kan vinna ett par matcher i rad, säger Tedenby.

Växjö har fyra raka förluster. Laget har bara tagit ett poäng av tolv möjliga på dessa matcher.

Matchen ramades in av en stor fest på läktarna. Växjösupportrarna hade anordnat en så kallad "invasionsresa" och fyllde en hel sektion i Kinnarps arena.

Bortafansen gav därmed hemmapubliken en ordentlig match på läktaren. De två lägren bjöd på en ljudkuliss som ekade i arenan under hela matchen.