Dallas målvakt Anton Khudobin får se pucken glida in i mål i matchen mot Pittsburgh.
Dallas målvakt Anton Khudobin får se pucken glida in i mål i matchen mot Pittsburgh.

Tätt kring Stanley Cup-strecket

Streckdramatiken i NHL:s västra konferens fortsätter. Fyra lag ser ut att få kämpa om två platser och efter nattens drabbningar stärkte Colorado sina chanser – medan Dallas med en förlust halkade närmare strecket.

ANNONS
|

Dallas hade inför lördagens matcher chansen att rycka ifrån slutspelskampen och sätta sig själva i en mer bekväm position inför slutspurten. Men hemma mot Pittsburgh blev det förlust med 2–3.

Lagen följdes åt i målprotokollet, men när Pittsburgh för tredje gången tog ledningen fyra minuter in i slutperioden, kunde Dallas inte komma tillbaka ännu en gång och får oroligt blicka neråt i tabellen.

- Det är definitivt en besvikelse, men jag känner att vi fortfarande har bra självförtroende i laget och i snacket i omklädningsrummet, säger Dallas svenske back John Klingberg till press på plats efter matchen.

ANNONS

Minnesota förlorade

Härnäst väntar Winnipeg för Dallas, ett Winnipeg som i och med nattens seger mot Nashville blev helt klart för slutspel.

Trion som jagar Dallas är Colorado, Arizona och Minnesota.

Med sin fjärde raka seger tog sig Colorado upp på den viktiga åttonde positionen i tabellen, som ger sista wild card-platsen.

4–2 mot Chicago räckte för att gå förbi ett Minnesota som föll med hela 5–1 borta mot Carolina. Lucas Wallmark var en av Carolinaspelarna som förstörde Minnesotas dag. 23-åringen satte 4–1 med elva minuter kvar att spela.

Hjalmarsson positiv

Arizona, som går tungt för tillfället, har fyra raka förluster. Borta mot New Jersey blev det 1–2 efter straffar. Svenske backstjärnan Oliver Ekman-Larsson gav gästerna ledningen tidigt i den första perioden, men glädjen blev kortvarig då Drew Stafford, USA, kvitterade för New Jersey i samma period och sedan fick se sitt lag vinna.

- Jag tycker att vi gjorde en bra insats, och kämpade, men kanske var det inte vår bästa insats för säsongen, säger Arizonas Niklas Hjalmarsson till press efter matchen.

ANNONS

Han ser ändå positivt på framtiden.

- Poängen vi fick kan bli viktig i slutändan, så vi fortsätter att vara positiva och vet att det kommer att bli en strid in i det sista.

TT

ANNONS