Vegassvensken William Karlsson och San Joses Tomas Hertl under den första perioden i matchen i Las Vegas.

Tampa Bay och Vegas kopplade greppet

Tampa Bay och Vegas stod båda som segrare i nattens matcher. Men mest uppmärksamhet tycks en otämjd tunga få, då Bostons Brad Marchand slickade Ryan Callahan i ansiktet under matchen.

|

Dan Girardi avgjorde på övertid och Tampa Bay besegrade Boston med 4–3.

Med segern kopplar Tampa grepp om kvartsfinalserien i Stanley Cup. Laget leder nu med 3–1 i matcher och kan avgöra hemma på söndag.

Även Nikita Kutjerov, Steven Stamkos och Brayden Point blev målskyttar för Tampa, medan svenske Victor Hedman gjorde en assist.

För Boston gjorde Patrice Bergeron två mål och David Pastrnak ett. Den största snackisen efteråt blev att kanadensaren Brad Marchand slickade Tampa-veteranen Ryan Callahan i ansiktet under ett bråk.

- Det hör inte hemma i hockeyn eller i någon sport alls. Jag vet inte vad jag ska säga, det hör inte hemma i spelet, säger Victor Hedman till ESPN..

Även Vegas tog en viktig seger mot San Jose, och leder nu med 3–2 i matchserien, i bäst av sju.

Vegas hade ledningen matchen igenom och vann med 5–3, med en assist av Oscar Lindberg.

San Jose gjorde tre snabba mål i tredje perioden men det räckte inte ända fram. Jonathan Marchessault satte det avgörande målet för hemmalaget i Nevada i öppen kasse med drygt en minut kvar.

Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Winnipeg–Nashville 2–2 i matcher (nästa match spelas söndag morgon)

Washington–Pittsburgh 2–2 (nästa match natten till söndag)

Vegas–San Jose 3–2 i matcher (nästa match måndag morgon)

Tampa Bay–Boston 3–1 (nästa match spelas på söndag)