Tampa Bays Cedric Paquette satte 1–0 bakom Braden Holtby efter bara 19 sekunder.

Tampa Bay närmar sig finalplats

Anton Strålman och Victor Hedmans Tampa Bay är en seger ifrån finalen i Stanley Cup-slutspelet. I natt besegrades Washington på hemmais med 3–2, samma siffror som Tampa leder semifinalserien med.

|

Matchen hade knappt hunnit börja innan hemmalagets Cedric Paquette gjorde första målet, 19 sekunder in. Efter att Ondrej Palats hittat nätet knappt nio minuter senare hade Tampa en trygg ledning redan halvvägs in i första perioden.

- Taket lyfte nästan när vi gjorde första målet, du kunde se hur våra grabbar växte i båset, sade Tampas tränare Jon Cooper till NHL:s hemsida efter matchen.

Hemmalaget inledde även andra perioden effektivt, med ett 3–0-mål redan efter 33 sekunder, då Ryan Callahan satte pucken i mål efter pass från Anton Strålman.

Jevgenij Kuznetsov och Alexander Ovetjkin skapade dock nerv i matchen genom att i tur och ordning reducera för Washington. Men Tampa kunde hålla undan och ta sin tredje raka vinst i semifinalserien. Laget kan nu avgöra på bortais natten till tisdag svensk tid. Något som Washingtons ryske storstjärna Alexander Ovetjkin tänker sätta stopp för:

- Vi behöver bara vinna två matcher, vårt mål är att komma tillbaka hit och spela en sjunde och avgörande, sade han efter matchen.

I den andra semifinalen kan nykomlingarna Vegas bli finalklara redan i kväll klockan 21 svensk tid genom vinst över Winnipeg på bortais.

Fakta: NHL-slutspelet

Semifinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Tampa Bay 2–3 i matcher. Nästa match spelas natten till tisdag svensk tid.

Winnipeg–Vegas 1–3 i matcher. Nästa match spelas under söndagskvällen.