Rekordkrossande Victor Johansson i försöken på 1500 meter frisim.
Rekordkrossande Victor Johansson i försöken på 1500 meter frisim.

Talangen krossade svenska rekordet

Långdistanstalangen Victor Johansson, 18, slog rekord på alla sina fyra distanser i sim-VM. På 1 500 meter putsade han sitt svenska rekord med nästan tio sekunder.

ANNONS
|

Jönköpingssimmarens 15.05,91 räckte till 15:e plats.

För en finalplats hade han behövt simma under 15 minuter.

Dit vill han i framtiden och talangen finns där. Victor Johansson tog tre medaljer på junior-EM förra året med guldet på 800 meter fritt som höjdpunkt.

Den distansen är hans högsta prioritet och där hoppas han slåss om medaljer på VM om två år och på OS i Tokyo 2020. Men även 1500 meter är viktigt.

- Det är också något jag vill vara med och slåss på. Jag anser 800 vara bättre än 1500 meter just nu, men jag är väldigt nöjd med tio sekunders personligt rekord och att jag är ytterligare lite närmare 15-minutersgränsen, sade han.

ANNONS

Victor Johansson tränade med norske långdistansstjärnan Henrik Cristiansen, fyra på 800 meter, inför VM. Det gav resultat. Johansson har slagit personligt rekord på alla sina distanser. På 800 och 1500 meter putsade han sina egna svenska rekord och på 200 satte han svenskt juniorrekord. Han kommer att fortsätta ha kvar alla fyra distanser, även 400 meter fritt, på sitt program.

- Det är ganska skönt att ha alla de här distanserna och lägga energi på allt, precis som min norske kamrat. Om det ena går dåligt så går kanske det andra jättebra.

Budapest, TT:s utsände

ANNONS