Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Zuccarello och Henrik Lundqvist är inte längre lagkamrater. Arkivbild.

Tårögd Lundqvist saknar Zuccarello

Läget är tufft för Henrik Lundqvist i NY Rangers. Det blev ännu en förlust sedan målvaktens nära vän Mats Zuccarello trejdats till Dallas. Lundqvist bröt ihop i omklädningsrummet efter matchen när han fick frågor om norrmannen.

NY Rangers 5–6-förlust efter förlängning mot Washington i NHL-ishockeyn var den första matchen utan Mats Zuccarello i laget.

Dagen innan blev norrmannen bortbytt till Dallas och det har påverkat Henrik Lundqvist. Lundqvist och Zuccarello är nära vänner utanför ishockeyrinken.

Efter matchen fick Henrik Lundqvist frågan om han kunde berätta vad Zuccarello betytt för honom – och bröt ihop framför kamerorna i omklädningsrummet.

- Det är svårt... han är en vän... Jag kan inte göra det här nu, sade Lundqvist med tårar i ögonen och avbröt intervjun.

Zuccarellos succédebut

Nästan samtidigt gjorde Mats Zuccarello debut för sitt nya lag i Chicago och gav prov på sin målfarlighet. Efter 1.44 av den andra perioden kom forwardens första mål i Dallas-tröjan. Zuccarello höll sig framme och sköt 3–0-målet i Dallas 4–3-seger.

Det fanns en del positivt för Rangers att ta med sig från matchen mot Washington. Laget kom tillbaka flera gånger och tog matchen till förlängning där emellertid Jevgenij Kuznetsov kunde avgöra för Washington.

Två Bäckströmmål

Efter en hel månads måltorka lossnade det för Washingtons Nicklas Bäckström. Centern gjorde två mål, sina 14:e och 15:e för säsongen, men de första sedan den 23 januari.

Det första målet styrde Bäckström in på en öppnande passning från backen John Carlson. Det andra klarade han av utan assist – ett blixtrande handledsskott upp i nättaket utan chans för Lundqvist.

NY Rangers är i en ombyggnadsfas och kom till spel utan centern Kevin Hayes och backen Adam McQuaid som också väntas lämna Rangers inom kort, medan regerande mästarlaget Washington rustar för att försvara sin Stanley Cup-titel.