Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseatränaren Maurizio Sarri. Arkivbild.

"Tänkbart att Sarri får sparken"

Malmö FF kan avgöra Chelseatränaren Maurizio Sarris öde. Åker storklubben ur Europa League i kväll kan italienarens dagar på Stamford Bridge vara räknade.

Supportrar som gör läktarrevolt på Stamford Bridge. Experter som dödförklarar hans spelfilosofi. Brittiska medier som leker med ord som "Sarrivederci" och "Sarrender". Chelseatränaren Maurizio Sarri, 60, är – minst sagt – hårt ansatt inför kvällens returmöte med Malmö FF i 16-delsfinalen av Europa League.

- Situationen blev helt förgiftad den här veckan med förlusten mot Manchester United (0–2) i FA-cupen, säger Dominic Fifield, som i 20 år skrivit om fotboll för ansedda The Guardian, till TT:s utsände i London.

"Han är så envis"

- Man har tappat tålamodet med honom. Han är så envis och vägrar att släppa sin filosofi. Han vägrar att byta formation eller ställa spelmotorn Jorginho utanför startelvan. Han byter in samma spelare på samma positioner – match efter match. Allt är så förutsägbart.

TT: Allt verkar handla om Sarri – anser du att spelarna tar tillräckligt med ansvar för situationen?

- Nej, det tycker jag inte att de gör och de här spelarna har svikit tränare tidigare. De gjorde det med José Mourinho 2015 och till viss del med Conte förra säsongen.

Chelseaikoner som Frank Lampard, John Terry och Didier Drogba kunde få miljardären och ägaren Roman Abramovitj att sparka tränare som spelarna var missnöja med. Sedan han köpte klubben 2003 har nio tränare fått gå i förtid.

- De åkte ut eftersom spelarna revolterade, men den här truppen ger en annan typ av problem. Sarri pratar om att han har svårt att motivera spelarna, men de verkar inte lita på vad han vill göra med sin fotboll. Och varför ska de bry sig om de kanske inte ska vara här nästa säsong. Eden Hazard uppges ju vilja gå till Real Madrid och David Luíz har ett kontrakt som går ut i sommar, säger Fifield.

Malmö nämns knappt

Såväl brittiska journalister som Chelsealedningen har ett stort fokus på söndagens kommande ligacupfinal mot City och nästa veckas möte med Tottenham i ligan. Malmö nämns knappt alls – trots att Londonklubben endast har en uddamålsledning inför returen i kväll.

- Det är konstigt, för jag tror att Chelseas bästa väg in i Champions League är att vinna Europa League. En 2–1-ledning är ingen garanti för att gå vidare lätt och om de misslyckas mot Malmö kanske Sarri inte ens får leda laget i finalen på söndag. Då är det tänkbart att han får sparken, säger Dominic Fifield.