Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Swenn-Larsson efter tredjeplatsen i Hammarbybacken i Stockholm.

Swenn-Larssons nya succé: "Superkul"

Anna Swenn-Larsson följde upp VM-silvret i slalom med ytterligare en pallplats, en tredjeplats i parallellslalom i Stockholm.

Precis som i Åre i lördags var det Mikaela Shiffrin som blev Swenn-Larsson övermäktig. I VM tog den amerikanska stjärnan guldet före svenskan och i Hammarbybacken vann Shiffrin semifinalen – med blott en hundradel.

- Jag kan inte säga att jag är ledsen för att ha slagit henne, för jag är säker på att hennes första seger kommer snart, säger Shiffrin.

Den 27-åriga Anna Swenn-Larsson var inte trött på att tävla efter VM-framgången. Tvärtom.

- Det var superkul att tävla i dag, att få tävla en gång till i Sverige. Det var fantastiskt, säger hon.

Hon har bara tävlat i Stockholms parallellslalom en gång tidigare, i fjol då hon åkte ut direkt i åttondelsfinal.

I år slog hon italienskan Chiara Costazza i åttondelsfinal och den schweiziska parallellslalomgiganten Wendy Holdener i kvartsfinal.

- Jag visste att jag var tvungen att trycka på rejält mot Wendy, hon är så duktig i para. Det var all in som gällde.

Det var full satsning även mot Shiffrin och en knapp ledning efter det första åket, i det andra tog Shiffrin finalplatsen med minsta möjliga marginal.

Svenskmöte

I tredjeprismatchen väntade landslagskompisen Frida Hansdotter.

- Det är aldrig roligt att möta en lagkamrat, framför allt inte nu när det kändes som om vi båda hade stolpe ut i semifinalen, säger Swenn-Larsson.

Hansdotter tog sig till semifinal genom segrar över Kristin Lysdahl, Norge och Laurence St-Germain, Kanada. I semifinalen vann tyskan Christina Geiger med fyra hundradelar.

- Eftersom vi möts på träning visste jag hur snabb Anna är och jag tänkte att jag skulle stressa henne, säger Hansdotter om matchen mot Swenn-Larsson.

- I stället var det jag som grenslade.

Hansdotter var trots den missade pallplatsen nöjd med sin insats.

- Jag är nöjd, jag åkte bra. Och inramningen i tävlingen var helt magisk, säger hon.

Testade boxtekniken

Shiffrin, som slog Geiger i finalen, testade för första gången boxtekniken som innebär att man boxar ner parallellkäpparna i stället för att åka runt dem.

- Det gick ganska bra, jag var ganska stabil. Jag tror att det är på grund av den här tekniken som det blir väldigt tajt, man tar risker då man inte riktigt kan se, säger Shiffrin.

På grund av testet med den nya tekniken hade amerikanskan inte alls något rekord i sikte. För rekord blev det, en tangering av Vreni Schneiders i antalet alpina världscupsegrar över en säsong, 14 stycken.

- Jag visste att det var möjligt, men jag hade bara tekniken i tankarna och förväntade mig inte någon seger. Jag hoppades bara på ett tillräckligt bra resultat för att hålla undan i slalomcupen.