Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jerry Tollbring och Lukas Nilsson tog en kaffe när de kommit fram till Zagreb.

Sverige vilar ut i Zagreb efter skrällen

Det blev en sen segermiddag och en öl på hotellet i Split. Nu har det svenska EM-laget tagit sig till Zagreb för att vila och ladda inför Frankrikematchen på lördag.

Det dröjde ett par timmar innan handbollslandslaget kom i säng efter den sensationella segern mot Kroatien. Det fanns ju anledning att lite försiktigt fira att Sverige åker vidare i turneringen med fyra poäng.

- Vi åt gott och fick varsin öl. Det blev rätt sent, vi åt väl vid tolv ungefär och vi satt och snackade lite, man kom väl i säng vid ett–halv två eller något, säger Nilsson.

21-åringen hade lite känningar i ett knä och spelade bara sparsamt mot Kroatien. För honom och många spelare med lite småskavanker passar det bra med två extra vilodagar inför matchen mot Frankrike.

Förbundskapten Kristján Andrésson lät truppen vila helt från handbollen på onsdagen.

- En sådan här resdag försöker man bara ta det ganska lugnt och stänga av så mycket som möjligt. Man var uppe i varv efter matchen och då är det inte lätt att somna, säger han.

På torsdagen gör Sverige sitt första träningspass i Zagreb.

- När vi ledde på slutet (mot Kroatien) visste jag att vi skulle få ett par vilodagar, därför kunde jag köra på rätt hårt med de som var duktiga. Nu kommer vi hinna återhämta oss och ladda inför matchen mot Frankrike.