Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Anna Haak, storasyster till stjärnspelaren Isabelle Haak, har spelat färdigt på college och är klar för spel i franska ligan. Arkivbild.

Sverige utan chans mot Tjeckien

Första matchen i European Golden League – utan superstjärnan Isabelle Haak. Då blev det klar svensk förlust mot Tjeckien.

Sverige tog förra året klivet in i den europeiska volleybollens finrum i och med gruppsegern i Silver European League.

Men i premiärmatchen i European Golden League blev det tuffare för det svenska damlandslaget.

Hemma mot Tjeckien, i Idrottshuset i Örebro, blev det förlust i tre raka set för Sverige som fick klara sig utan sin superstjärna Isabelle Haak. 19-åringen, som nyligen blev klar för den turkiska storklubben Vakifbank, tvingades lämna återbud till landslagssamlingen på grund av en överansträngning i axeln.

"Kan spela bättre"

Däremot var hennes 22-åriga storasyster, Anna, med i den svenska uppställningen – något som alltså hjälpte föga.

Tjeckien vann med klara 3–0 (10–25, 14–25, 16–25) i set.

- Det var en tuff förlust. Vi kunde ha spelat bättre. Vi var inte riktigt där defensivt och hade det svårt med blockeringarna, men nu vet vi vad vi måste bli bättre på och hur vi ska gå vidare härifrån, säger Anna Haak i svenska volleybollförbundets tv-sändning.

Nyligen blev det klart att Anna Haak lämnar sitt collegelag i Chicago, Marquette University, för spel i franska klubben Vandoeuvre Nancy. Hon anslöt sent till landslagssamlingen och hann bara träna med laget en gång innan mötet med Tjeckien.

- Jag kan absolut spela bättre, men jag har bara tränat med laget en gång. Förhoppningsvis kan jag komma upp i min bästa nivå till nästa match. Jag har mycket jag kan förbättra.

Nu väntar Ukraina

Nästa match spelas i Eriksdalshallen, Stockholm, på onsdag mot Ukraina som i sin första match i European Golden League besegrade Slovakien med 3–0 i set.

- Det här är en tuffare tävling för oss. Det var svårare och vi måste verkligen spela bättre framöver, säger Anna Haak och tillägger:

- Men det var bara vår första match och jag tror att det kommer bli bättre i framtiden.