Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Karlsson vann båda sina matcher när Sverige slog Slovenien i lag-VM i bordtennis.

Sverige till åttondelsfinal i lag-VM

Slovenien stretade emot bra i hagen. Men till slut var Sverige starkast, och 3–1-segern innebär att laget är klart för åttondelsfinal i lag-VM i bordtennis.

Segern innebär att Sverige går vidare från grupp A i VM i Halmstad oavsett hur det går i den avslutande gruppspelsomgången. Även vid svensk förlust mot Egypten kan man som sämst sluta trea eftersom antingen Hongkong eller Rumänien, som möter varandra, kommer att sluta på tre förluster.

Någon enkel resa till åttondelen blev det inte mot Slovenien, rankat 23:a av 24 lag i mästerskapet. Mattias Karlsson utklassade visserligen Darko Jorgic med 3–0 i den första matchen. Men Kristian Karlsson fick inte alls till det mot 111:e-rankade Bojan Tokic, och förlorade en tuff femsetare.

En Karlsson för mycket

- En ohyggligt tung förlust, jag får försöka släppa den så snabbt som möjligt om det blir en femte match, sade Kristian Karlsson till SVT efter förlusten.

Någon femte match blev det inte. Jon Persson slog Deni Kozul med 3–1 och gav därmed Mattias Karlsson chansen att göra det som namnen Kristian misslyckades med. Och den här Karlsson kunde inte Bojan Tokic rå på.

Slovenen pressade den 19:e-rankade svensken till fem set, men i det avgörande var det inget snack. Mattias Karlsson vann det sista setet med 11–2 och Sverige vann matchen med 3–1.

- Tokic har kanske inte kroppen längre, men han har huvudet. Det fick både Mattias och Kristian erfara, så därför var det skönt med det där sista setet, säger Sveriges förbundskapten Ulf "Tickan" Carlsson till SVT.

Kvartsfinal är målet

Mattias Karlsson är nöjd med sin insats i de båda segermatcherna. Men långt ifrån nöjd med mästerskapet i stort, där Sverige har kvartsfinal som målsättning i ett förstaläge.

- Vi har gjort en bra tävling än så länge. Men nu ska vi höja oss ännu mer, nu börjar det riktigt roliga, säger Mattias Karlsson.

Tyskland vann gruppen och går direkt till kvartsfinal tillsammans med de övriga gruppettorna Kina, Sydkorea och England.