Gustav Svensson kan ta plats på mittfältet i matchen mot Rumänien.
Gustav Svensson kan ta plats på mittfältet i matchen mot Rumänien.

Svensson från start i kvalpremiären?

En stukad fot stoppar Albin Ekdal från EM-kvalstarten mot Rumänien. Ersättaren i Sveriges startelva ser ut att bli Gustav Svensson.

ANNONS
|

Ryggskadade Jakob Johansson lämnade landslagsamlingen redan efter att par dagar. Med lite mer än ett dygn kvar till kvalpremiären kom nästa skadebesked.

Albin Ekdals fot, som han stukade i helgens Serie A-match med Sampdoria, håller inte får spel.

Nu ser det ut som att förbundskapten Janne Andersson stoppar in Gustav Svensson på Sveriges centrala mittfält.

- Jag är en väl en spelartyp som passar i vissa tillfällen och sedan får vi se om han vill han ha mig från start eller om han vill att jag ska börja på bänken, säger Svensson.

ANNONS

- Men det är skönt att han vet vad jag är för spelartyp och vad jag är bra på.

Bra defensivt

TT: Vad är du bra på?

- Jag är väl framför allt bra på det defensiva spelet, ser till att vi håller tätt bakåt, göra våra offensiva spelare bättre och minimera deras kraft i det defensiva jobbet.

Dessa detaljer är Andersson inne på när han resonerar kring den tänkta matchbilden mot Rumänien. Förbundskaptenen vill att laget fortsätter vara disciplinerat och noggrant i försvarsspelet, för att därifrån sedan bygga anfallsspelet.

Spelar med Olsson

Därför är det mycket som talar för att Svensson spelar från start. Om så blir fallet lär Seattle-spelaren få spela intill Krasnodars Kristoffer Olsson.

- Han är en duktig spelare, med väldigt mycket boll i sig. Talangfull. Han har en väldigt ljus framtid. Det är ett bra tillskott till landslaget, säger Svensson som anser att duon skulle bli ett bra innermittfält.

ANNONS

- Han är en spelare som vill ha mycket boll, är trygg med boll och det passar mig bra att ha en sådan spelare bredvid mig. Vi skulle passa bra ihop.

TT

ANNONS